Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Στις βλέψεις και το Αζερμπαϊτζάν

ΓΚΑΜΠΑΛΑ.--

Καθώς συνεχίζεται η έντονη αντίδραση της Ρωσίας - για δικούς της λόγους - στην εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη, χτες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Αμερικανών αξιωματούχων στο σταθμό ραντάρ της βάσης Γκαμπάλα του Αζερμπαϊτζάν.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε προτείνει στον Αμερικανό ομόλογό του Τζ. Μπους να αντικατασταθεί η λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» που σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν στην Πολωνία και στην Τσεχία και να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη βάση στην Γκαμπάλα από κοινού. Η συγκεκριμένη ρωσική πρόταση είχε θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο αρνήθηκε να αντικατασταθεί και να ακυρωθούν τα σχέδιά της στην Πολωνία και την Τσεχία.

Χτες εξάλλου, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιτάρ - Τας» μετέδωσε ότι μετά την επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στη βάση Γκαμπάλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας, ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Πυραυλικής Αμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Ο' Ράιλι δήλωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση στη Μόσχα στις 10 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ