Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΘΡΑΚΗ»: Κυβέρνηση και εργοδοσία στην αλλαντοβιομηχανία «ΘΡΑΚΗ» παρουσιάζουν ως σωτήρια λύση την ενδεχόμενη υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 44. Η αίτηση του ιδιοκτήτη για την υπαγωγή της επιχείρησης στο σχετικό άρθρο επρόκειτο να συζητηθεί την Παρασκευή στο Εφετείο Κομοτηνής. Η συζήτηση πήρε αναβολή για ένα μήνα, προκειμένου να διασφαλιστεί η συναίνεση όλων των τραπεζών. Πάντως και σ' αυτήν την περίπτωση αβέβαιο παραμένει το μέλλον των εργαζομένων, αφού κανείς δε γνωρίζει τι ανταλλάγματα θα ζητήσουν οι τράπεζες.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ «DREAM»: Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα χτες αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι 4 Ελληνες ναυτεργάτες και ένας Ισραηλινός υπήκοος που είχαν συλληφθεί ως υπεύθυνοι για το ναυτικό ατύχημα του κρουαζιερόπλοιου «DREAM» με σημαία Μπαχάμες. Το πλοίο την περασμένη Τρίτη, ενώ ήταν δεμένο στο λιμάνι της Ρόδου, παρουσίασε μεγάλη κλίση από ρήγμα που είχε υποστεί και είχε μπαλωθεί ακόμα και με κορμούς δέντρων. Σύμφωνα με την απόφαση, ο πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, ο Α΄ μηχανικός και ο Ισραηλινός που φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αφέθηκαν με εγγύηση 30.000 ευρώ ο καθένας. Ο ύπαρχος και ο Β΄ μηχανικός αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την άμεση οργάνωση της πάλης των συνταξιούχων, για τη διεκδίκηση λύσεων στα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους, σχεδιάζει η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, τώρα που καταλάγιασε ο κουρνιαχτός των εκλογών «είναι καιρός να σκεφτούμε τα δικά μας προβλήματα και να δούμε πώς θα οργανωθούμε καλύτερα και να παλέψουμε για τη λύση τους». Ηδη, η κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνεται, ετοιμάζεται να προωθήσει άμεσα τις αντιδραστικές της μεταρρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ