Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Διαδηλώσεις κατά Μουσάραφ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Εξακολουθεί η ένταση στο Πακιστάν, ενόψει και της εκλογικής αναμέτρησης στις 6 Οκτώβρη, με την κυβέρνηση να δίνει εντολές για συλλήψεις, προκειμένου να αποτρέψει διαδηλώσεις κατά του στρατηγού Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος θα διεκδικήσει ξανά την προεδρεία.

Την Κυριακή η αστυνομία του Πακιστάν προχώρησε σε 14 συλλήψεις, στελεχών της αντιπολίτευσης, για την αποφυγή εκδηλώσεων ενάντια στον Π. Μουσάραφ. Σύμφωνα με την αστυνομία, η πλειοψηφία των συλληφθέντων ανήκουν στον εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ, στον οποίο δεν επετράπη η επιστροφή στη χώρα. Οπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Πακιστάν, αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου της χώρας εάν ο Μουσάραφ μπορεί να διεκδικήσει την προεδρεία όντας αρχηγός του στρατού ή απαιτείται προηγούμενη παραίτησή του.

Ωστόσο, η αποτροπή διαδηλώσεων δεν κατέστη δυνατή, αφού χτες παραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες στο Ισλαμαμπάντ, με συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών ισλαμιστικής συμμαχίας που διαδήλωναν κατά του στρατηγού και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα πάνω από 20 διαδηλωτές της Μουταχίντα Μαζλίς-ε-Αμάλ (Μέτωπο Ενωμένης Δράσης) να συλληφθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ