Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Κατέθεσε τις προτάσεις για το Σύνταγμα

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας στηρίζει την επαναστατική διαδικασία και δεν εξαρτά τη στάση του αυτή με το αν συμπεριληφθούν οι προτάσεις και παρατηρήσεις των κομμουνιστών στο τελικό κείμενο αναθεώρησης 33 άρθρων του Συντάγματος, που προτείνει ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες. Αυτό τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκάρ Φιγκέρα.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι κομμουνιστές της χώρας δημοσιοποίησαν την επιστολή που επέδωσαν στον πρόεδρο Τσάβες, μαζί με το κείμενο 56 συνολικά σελίδων που αποτελεί την πρόταση του ΚΚ Βενεζουέλας για την αναθεώρηση, που καταλήχτηκε στην πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη. Ο Ο. Φιγκέρα, τόνισε ότι στην επιστολή αυτή μαζί με τη στήριξη της διαδικασίας αλλαγών και του προέδρου, επισημαίνεται η ανάγκη για μια συζήτηση μεταξύ των επαναστατών με δημιουργικό τρόπο ώστε να δυναμώσει και να εμβαθύνει η επαναστατική διαδικασία και να προσδιορίσει τους στόχους στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στην ολιγαρχία. Επίσης τονίζεται: «Ο κοινός μας στόχος είναι να προχωρήσουμε στην προοπτική της οικοδόμησης του σοσιαλισμού, και πρέπει να υπολογίζετε ότι το ΚΚ Βενεζουέλας, αυτό το ακλόνητο μετερίζι του Μαρξισμού - Λενινισμού, θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της μπολιβαριανής και της σοσιαλιστικής επανάστασης».

Τα στελέχη του ΚΚ Βενεζουέλας σχετικά με το κείμενο προτάσεων, σημείωσαν ότι θα δημοσιοποιηθεί εφόσον το επιθυμεί και ο πρόεδρος Τσάβες, και περιλαμβάνει παρατηρήσεις και προτάσεις στα 27 από τα 33 άρθρα, που προτείνει ο Τσάβες και επιπλέον προτείνεται η τροποποίηση άλλων 16 άρθρων που αποσκοπούν στην ενδυνάμωση της λαϊκής εξουσίας και στην προώθηση ριζοσπαστικών μέτρων στην οικονομία. Θυμίζουμε ότι η διαδικασία της ευρείας συζήτησης ξεκίνησε τον Αύγουστο και θα κορυφωθεί με λαϊκό δημοψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ