Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προεκλογικό έκτακτο Συνέδριο του ΚΚΡΟ

Στις 22 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα το 12ο (έκτακτο) Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), για να εγκρίνει το προεκλογικό πρόγραμμα και τους υποψηφίους του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές του Δεκέμβρη, όπως προβλέπει για όλα τα πολιτικά κόμματα η σχετική νομοθεσία της χώρας.

Το συνέδριο του ΚΚΡΟ ενέκρινε τους 523 υποψηφίους του κόμματος για τις 450 έδρες της Βουλής. (Να σημειωθεί πως με βάση τον νέο εκλογικό νόμο έχουν καταργηθεί οι 225 μονοεδρικές περιφέρειες και οι 450 έδρες θα μοιραστούν μεταξύ των κομμάτων που θα περάσουν το εκλογικό μέτρο του 7%). Επικεφαλής του κεντρικού ψηφοδελτίου του ΚΚΡΟ τέθηκαν οι Γ. Ζιουγκάνοφ, ο ακαδημαϊκός Ζ. Αλφιέροφ και ο Ν. Χαριτόνοφ, Πρόεδρος της Αγροτοβιομηχανικής Ενωσης της Ρωσίας.

Στο περιθώριο των εργασιών, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Γκ. Ζιουγκάνοφ σημείωσε πως στόχος του ΚΚΡΟ είναι ένα εκλογικό ποσοστό πάνω από 20%, ώστε «να γίνει η στροφή στα αριστερά και να διαμορφωθεί μια κεντροαριστερή κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ