Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Φρενίτιδα» από την παρουσία Αχμαντινετζάντ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Ενορχηστρωμένη επίθεση από τα ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο δέχτηκε ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η επίθεση αυτή δε σχετίζεται τόσο με την κριτική στάση που μπορεί να έχει κανείς στο ιρανικό καθεστώς, αλλά κατευθύνεται κυρίως για την προετοιμασία της κοινής γνώμης για δικαιολόγηση χτυπήματος εναντίον αυτής της χώρας.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, τον χαρακτήρισε ως «πρόεδρο μιας χώρας σπόνσορα της τρομοκρατίας». Ονειδος για τον ΟΗΕ χαρακτήρισε η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, την παρουσία του Ιρανού Προέδρου στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τύπος. «Ο παράφρων προσκεκλημένος της ντροπής», γράφει πρωτοσέλιδα η «Νιου Γιορκ Ποστ», ενώ για τη «Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιουζ» ο ίδιος «ο σατανάς προσγειώθηκε».

Εν τω μεταξύ, τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια της διαμονής του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη Νέα Υόρκη δεν απέτρεψαν τις εντάσεις, ειδικά γύρω από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια όπου μίλησε τη Δευτέρα.

Περιφρονητική υποδοχή επιφύλαξε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Λι Μπόλιντζερ, χαρακτηρίζοντας τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, «ασήμαντο και σκληρό δικτάτορα»... και «απελπιστικά αμόρφωτο». Ο Αχμαντινετζάτ, μιλώντας στο πανεπιστήμιο, επέκρινε την πολιτική των ΗΠΑ, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, επανέλαβε τη γνωστή προκλητική θέση του ότι «χρειάζεται περισσότερη έρευνα για το ζήτημα» και κατήγγειλε ότι «χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για τον τρόπο που οι Ισραηλινοί συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιους». Υπήρξαν και απαντήσεις, όπως για τους ομοφυλόφιλους, που ισχυρίστηκε ότι «στο Ιράν δεν υπάρχουν»...

Τέλος, χτες ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί από τα Ηνωμένα Εθνη, στις δηλώσεις του επανέλαβε ότι εάν επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα μπορεί να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο και μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο.

Το σίγουρο είναι ότι η δήθεν ευαισθησία των ιμπεριαλιστών για την κατάσταση στο Ιράν, δεν είναι παρά το πρόσχημα για την προώθηση των εγκληματικών πολιτικοοικονομικών σχεδίων τους, όπως αποδείχτηκε περίτρανα και στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ