Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Δίωξη αγωνιστή δημοτικού συμβούλου

Τον δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων Γιάννη Νομικό διώκει με μηνύσεις ο δημότης Αμπελοκήπων Κ. Ντούρμας με τη συναινετική σιωπή και τις αποφάσεις της γαλάζιας διοίκησης του Δήμου Αμπελοκήπων και των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων. Αιτία της δίωξης αποτελεί η ασυμβίβαστη στάση του Γ. Νομικού απέναντι στην απόφαση της γαλάζιας διοίκησης του Δήμου Αμπελοκήπων να αποχαρακτηρίσει οικόπεδο που προορίζεται για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού, προκειμένου να ικανοποιήσει την επιθυμία του Κ. Ντούρμα να πάρει στην ιδιοκτησία του το εν λόγω οικόπεδο.

Ο Κ. Ντούρμας έκανε μήνυση για ηθική βλάβη στον Γ. Νομικό και στον εκδότη της τοπικής εφημερίδας των Αμπελοκήπων «Κάτοικος Αμπελοκήπων», Κ. Κρικέλη, για τη δημοσίευση άρθρου του Γ. Νομικού στην τοπική εφημερίδα, στο οποίο πρόβαλε την αναγκαιότητα χρήσης του συγκεκριμένου οικοπέδου από το Δημόσιο για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού σε όφελος του κοινωνικού συνόλου, βεβαίως. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης (αναμένεται η απόφαση), ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της ποινικής μήνυσης που έκανε ο Κ. Ντούρμας εναντίον του αγωνιστή δημοτικού συμβούλου Γ. Νομικού.

Οπως επισημαίνει η ΔΕΑΚ, ο αποχαρακτηρισμός του οικοπέδου ήταν ένα από τα πρώτα θέματα που είχε θέσει για συζήτηση η δημοτική αρχή κατά την τρέχουσα θητεία της, προκαλώντας το κοινό αίσθημα ή τουλάχιστον το αίσθημα ενός μεγάλου μέρους του λαού των Αμπελοκήπων. Σημειώνεται σχετικά με την υπόθεση ότι από το 1984 η ΔΕΑΚ ως δημοτική αρχή, τότε, είχε πάρει απόφαση χαρακτηρισμού αυτού του οικοπέδου και άλλων μαζί με αυτό για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες. Μάλιστα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του 1988 η οικογένεια του Κ. Ντούρμα χαρακτηρίζεται ως «καταληψίας» του οικοπέδου. Επίσης, από το 1988 το οικόπεδο έχει χαρακτηριστεί για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού, όπως σημειώνει η ΔΕΑΚ.

Το θέμα θα είχε λήξει - σημειώνει η ΔΕΑΚ - αν η δημοτική αρχή είχε προχωρήσει στην ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού, με αίτημα για δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου στο δήμο από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ