Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνεται η κυβερνητική προπαγάνδα

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ν. Αναλυτής συνέχισε και χτες να πρωτοστατεί στην προετοιμασία του εδάφους για το αντιδραστικό πόρισμα και το «διάλογο» που επίκειται. Χτες, μάλιστα, το πρωί είχε συνάντηση με τον υπουργό Απασχόλησης, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συζήτησης.

Μιλώντας αργότερα στο ραδιόφωνο του «9,84», ο Ν. Αναλυτής επανέλαβε την πρότασή του για αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης από την τελευταία πενταετία που ισχύει σήμερα στην τελευταία τουλάχιστον 15ετία, γεγονός που οδηγεί αναπόφευκτα στη μείωση των συντάξεων. Ενώ ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν αντικειμενικές αδυναμίες που εμποδίζουν την πάταξη της εισφοροδιαφυγής». Σε μια προσπάθεια, τέλος, να εξασφαλίσει την πολυπόθητη συναίνεση για να προχωρήσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια, ο Ν. Αναλυτής είπε ότι «πρέπει να επιδιώξουμε να είναι ένα εθνικό συμβόλαιο. Να συμφωνήσουν τα κόμματα και οι φορείς, όχι με αποστροφές, αλλά με επιχειρήματα».

Σε συνέντευξή του στον «Real FM», ο Γ. Αλογοσκούφης προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους, κάνοντας λόγο για «προτεραιότητες» που σχετίζονται με την ενοποίηση των ταμείων, όπως προβλέπεται από το νόμο Ρέππα, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι κάτι τέτοιο δεν οδηγεί σε αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων. Χρησιμοποίησε μάλιστα το ατυχές παράδειγμα των τραπεζοϋπαλλήλων, όπου μετά την ένταξη στο ΙΚΑ χιλιάδες εργαζόμενοι είδαν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται από 7 έως και 15 χρόνια.

Το ΠΑΣΟΚ, τέλος, χωρίς να αναφερθεί στην ουσία της αντιασφαλιστικής επίθεσης, αρκέστηκε χτες στο να σχολιάσει τη συγκρότηση επιτροπής για το ασφαλιστικό των γυναικών στο Δημόσιο. Σε δήλωσή του ο Γ. Ραγκούσης σημειώνει ότι «η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο στους "κοινωνικούς εταίρους", προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των λανθασμένων επιλογών της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ