Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ» - ΚΩΣ
Σε απεργία διαρκείας από σήμερα

Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι 250 περίπου εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο της επιχείρησης «CLUB MEDITERANNE» («ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ»), γαλλικών συμφερόντων, στην Κω, μέχρι η επιχείρηση να δεσμευτεί για τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, τη διασφάλιση του εισοδήματος και της ασφάλισής τους.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά και στη χτεσινή 24ωρη απεργία, που είχαν αποφασίσει σε γενική τους συνέλευση, ενώ η νέα απόφαση για τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, ήρθε μετά τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή περιφέρειας της επιχείρησης Ολιβιέ Μαρκ, σε χτεσινή συνάντηση με τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου του νησιού και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων, οι οποίες και ενίσχυσαν τους φόβους των εργαζομένων για το αβέβαιο μέλλον του ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, προχτές η υπεύθυνη προσωπικού της εταιρείας, Χαρά Διαμαντοπούλου, και προφορικά αλλά και με γραπτή της δήλωση προς τους απεργούς, επιβεβαίωνε την απόφαση της επιχείρησης για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου χωρίς όμως να δεσμεύεται για τίποτα άλλο. Χτες ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας της εταιρείας όχι μόνο δεν έδωσε ούτε μια σαφή απάντηση ή πληροφορία σχετικά με την ανακαίνιση, αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, αφού δεν μπόρεσε να δεσμευτεί ούτε καν για τη λειτουργία του ξενοδοχείου την επόμενη σεζόν!

Ταυτόχρονα, στελέχη της επιχείρησης προσπαθούν να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων, εκβιάζοντάς τους με το άμεσο κλείσιμο του ξενοδοχείου. Χτες το απόγευμα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ