Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης

Οι ταξικές δυνάμεις καταγγέλλουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης

Κάλεσμα αντεπίθεσης για την Κοινωνική Ασφάλιση απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό)
Κάλεσμα αντεπίθεσης για την Κοινωνική Ασφάλιση απευθύνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, με καθαρό το μήνυμα ότι οι ταξικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα. Οτι η νέα αντεργατική πρόκληση και επίθεση δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

«Πριν ακόμα κατακαθίσει ο κουρνιαχτός των εκλογών επιβεβαιώνεται η θέση μας, ότι όποια κυβέρνηση του δικομματισμού και αν εκλεγεί θα προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς την αντεργατική της πολιτική γιατί έχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην εργοδοσία και την ΕΕ (κάτι που έλεγαν άλλωστε και στα προεκλογικά τους προγράμματα)», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου. «Χωρίς μία λέξη για τη χρόνια λεηλασία των ασφαλιστικών μας ταμείων από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία (πάνω από 25 τρισεκατομμύρια δραχμές) ετοιμάζονται για νέο πειρατικό ρεσάλτο», σημειώνει.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου επισημαίνει ότι εκτός από τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ήδη ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει για την ένταση της επίθεσης «το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο. Τη συναίνεση και τη διγλωσσία της ΓΣΕΕ». Και καλεί σε ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους, ειδικά τους νέους και τις νέες.

«Σε αγωνιστική ετοιμότητα, με στόχο από κοινού με τα ταξικά συνδικάτα και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να οργανώσουμε την πάλη μας, να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους», καλεί τους εργαζόμενους και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στη ΣΟΦΤΕΞ, υπογραμμίζοντας: «Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει αγώνα, γιατί είναι ο πιο φανατικός υπερασπιστής του νόμου Ρέππα, καθώς και του περίφημου "κοινωνικού διαλόγου"».

Τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση καταγγέλλει και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην «ΚΑΖΗΣ», ξεκαθαρίζοντας πως «οποιαδήποτε μέτρα της κυβέρνησης θα μας βρουν αντιμέτωπους, προβαίνοντας σε δυναμικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

«Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», επισημαίνει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφερόμενη στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. «Ανάλογα μέτρα πήραν στη Γερμανία και τώρα παίρνουν στη Γαλλία. Σκοπό έχουν να πάρουν πίσω μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της εργατικής τάξης». Και καταλήγει μεταξύ άλλων ότι «όλο το αγωνιστικό συνταξιουχικό κίνημα θα βρεθεί πολύ σύντομα στους δρόμους για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα... Απαιτούμε: Κάτω τα χέρια από το Δημόσιο Κοινωνικό Σύστημα Ασφάλισης. Και τονίζουμε ότι: Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Συσκέψεις και κινητοποιήσεις

Για την ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης προετοιμάζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία. Ηδη, στο Νομό Μαγνησίας σε σύσκεψη που συγκάλεσε η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πάρθηκαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η διοργάνωση πικετοφορίας στις 16 του Οκτώβρη και πανεργατικό συλλαλητήριο το επόμενο διάστημα, ενώ θα γίνουν περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις σωματείων για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης. Οπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν κατηγορηματικά το «διάλογο» της απάτης και συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ αποφασιστικά να βγουν στους δρόμους του αγώνα κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων και γενικότερα της αντιλαϊκής λαίλαπας που έρχεται.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους νομούς της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ