Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΙΜΝΗ ΚΟΡΩΝΕΙΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για τη σωτηρία της

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Ζιώγα. Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Τα νεκρά πουλιά και ψάρια που βρέθηκαν πρόσφατα (φωτό) φανερώνουν τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την οικολογική καταστροφή

Motion Team

Τα νεκρά πουλιά και ψάρια που βρέθηκαν πρόσφατα (φωτό) φανερώνουν τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την οικολογική καταστροφή
Συγκεκριμένα μέτρα για να αποτραπεί η ολοκληρωτική και ανεπίστρεπτη καταστροφή της λίμνης Κορώνεια, ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.

Παράλληλα, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του Κόμματος σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι μόνη ελπίδα είναι να κινητοποιηθεί ο λαός και οι φορείς του νομού και να επιβάλλουν μέτρα και έργα για τη σωτηρία της λίμνης και του περιβάλλοντος.

Η λίμνη της Κορώνειας αποτελεί - τονίζεται στην Ερώτησή του που απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης - έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας και προστατεύεται από τις διεθνείς συνθήκες «Ραμσάρ» και «Νατούρα 2000».

Ο κίνδυνος αφανισμού της λίμνης της Κορώνειας είναι πλέον εμφανής, επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ και προσθέτει: Αιτία γι' αυτό είναι το γεγονός ότι τα απόβλητα των εργοστασίων της περιοχής, τα αστικά απόβλητα, λόγω μη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, εξακολουθούν να ρυπαίνουν τη λίμνη της Κορώνειας. Παράλληλα, δεν έχει γίνει η αλλαγή του τρόπου ποτίσματος των καλλιεργειών με επιδότηση των αγροτών από την κυβέρνηση.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των εκλεγμένων της Νομαρχιακής Αρχής, του Επαρχείου και των δήμων είναι τεράστιες για το συγκεκριμένο οικολογικό έγκλημα αλλά και γενικότερα για την έλλειψη πολιτικής διαχείρισης και προστασίας των υδάτινων πόρων της χώρας, καταλήγει ο Γ. Ζιώγας, που απευθύνει στους υπουργούς τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Γιατί δεν προχώρησαν τα ακριβοπληρωμένα σχέδια διάσωσης της λίμνης και σε ποιους δόθηκαν τα δισεκατομμύρια χρήματα που ξοδεύτηκαν;
  • Γιατί δεν ελέγχονται τα εργοστάσια της περιοχής για τη λειτουργία βιολογικού καθαρισμού και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί ο βιολογικός καθαρισμός των αστικών λυμάτων του Λαγκαδά;

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της δηλώνει ότι το Κόμμα θα συνεχίσει μέσα και έξω από τη Βουλή τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του λαού. Θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση προβολής του προβλήματος και οργάνωσης των κινητοποιήσεων.

Τέλος, χαρακτηρίζει ως πρόκληση, και ταυτόχρονα απειλή την υπόσχεση ότι «θα συνεχίσουν να "εργάζονται" για τη σωτηρία της οι κατεξοχήν υπεύθυνοι για την καταστροφή: οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές που στήριξαν και στηρίζουν τις κυβερνήσεις τους και ιδιαίτερα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπάρχει υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της λίμνης Κορώνεια(2019-09-20 00:00:00.0)
Περιοδεία στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης(2011-10-08 00:00:00.0)
Απαίτηση των κατοίκων η σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ(2009-11-21 00:00:00.0)
Λίμνη Κορώνεια(2007-11-18 00:00:00.0)
Μαζική δράση για τη σωτηρία της Κορώνειας(2007-11-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ