Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ
Τρομοκρατία ... πανεπιστημιακού επιπέδου

Παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών δυνάμεων για την απόλυση νοσηλεύτριας

Σε εργαστήριο τρομοκρατίας των εργαζομένων - αντί για εργαστήριο ανάπτυξης της επιστημονικής έρευνας - έχει μετατραπεί το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, καθώς απολύει εργαζόμενους με το προκλητικό επιχείρημα πως ο «ιδιωτικός τομέας κάνει ό,τι θέλει».

Το Ευγενίδειο ανακοίνωσε - χωρίς καμιά αιτιολογία - την απόλυση μιας νοσηλεύτριας την περασμένη Παρασκευή. Αμεση ήταν η παρέμβαση του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών, που την Παρασκευή κατάγγειλε την απόλυση και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της. Επίσης χτες το κλαδικό σωματείο μαζί με αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου, ζητώντας την επαναπρόσληψη της απολυμένης.

Στελέχη του Θεραπευτηρίου υποστήριξαν ότι το Ευγενίδειο είναι ιδιωτική κλινική και δεν υποχρεούται να εξηγήσει τους λόγους απόλυσης των εργαζομένων. Αυτή η εργοδοτική θρασύτητα αναπτύχθηκε στο περιβάλλον ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας που καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το Ευγενίδειο είναι Ανώνυμη Εταιρεία, αλλά το 99,43% των μετοχών ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο διορίζει και τη διοίκησή του.

Σήμερα γίνεται στο υπουργείο Απασχόλησης τριμερής συνάντηση για τις απολύσεις δύο καθαριστριών που έκανε ο «Ομιλος EUROMEDICA» στις αρχές του Αυγούστου. Κι ενώ ο Ομιλος καταπατά βάρβαρα τα εργατικά δικαιώματα, την ίδια ώρα συγχωνεύτηκε με τρεις ακόμα εταιρείες του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε 31 κέντρα, παίρνοντας έτσι επίκαιρη θέση ενόψει των ρυθμίσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην ΠΦΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ