Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ «ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ» - ΚΩΣ
Με το σπαθί τους απέσπασαν εγγυήσεις

Στην υπογραφή συμφωνητικού για τις θέσεις εργασίας υποχρεώθηκε η επιχείρηση μετά τον πολυήμερο αγώνα

Με επιτυχία έληξε το περασμένο Σάββατο η πολυήμερη απεργία των 250 περίπου εργαζομένων στο ξενοδοχείο «CLUB MEDITERANNE» («ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ»), στην Κω, γαλλικών συμφερόντων, καθώς οι εργαζόμενοι, με την καθολική συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ανάγκασαν σε υποχώρηση την εργοδοσία και σε γραπτή δέσμευση για τη συνέχιση της εργασίας τους. Φήμες, που είχαν διαρρεύσει εδώ και καιρό, έλεγαν ότι η εργοδοσία πρόκειται να προβεί σε ανακαίνιση του ξενοδοχείου, χωρίς να έχει δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το μέλλον των θέσεων εργασίας. Στις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησαν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων Κω και το Εργατικό Κέντρο.

Με το συμφωνητικό που υπέγραψε το περασμένο Σάββατο με το σωματείο, η εταιρεία «δεσμεύεται να επαναπροσλάβει μετά την περάτωση της (πιθανής) ανακαίνισης όλους τους εργαζομένους του παραπάνω ξενοδοχείου, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα επαναπρόσληψης την καλοκαιρινή περίοδο πριν την ανακαίνιση, σύμφωνα πάντα με την ελληνική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι προς τούτο δε χρειάζεται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι την κατά νόμο απαιτούμενη αίτηση επαναπρόσληψης».

Επίσης, αν υπάρξει ανακαίνιση και εάν τελικά η ανακαίνιση αυτή δεν επιτρέψει την εκμετάλλευση της ξενοδοχειακής μονάδας για μια καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, η εταιρεία δεσμεύεται να διαπραγματευτεί στις 30/11/2007 για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί τους εργαζομένους καθ' όλη τη διάρκεια της ανακαίνισης, δεσμευόμενη ταυτόχρονα να προσφέρει το ελάχιστο που προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο Ν. Παπαγεωργίου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου, ενώ τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων εξέφρασαν μια σειρά από Εργατικά Κέντρα, σωματεία και φορείς. Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ