Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Βήμα πανελλαδικού συντονισμού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η σύσκεψη σωματείων στο Βόλο

Για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που θα συντονιστούν σε πανελλαδικό επίπεδο, προετοιμάζονται οι καθαρίστριες και οι καθαριστές σχολείων. Προς τούτο θα συγκροτηθεί Συντονιστικό Οργανο Σωματείων Καθαριστριών - Καθαριστών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο θα καλέσει όλα τα σωματεία να συμμετέχουν στον αγώνα, που θα κορυφωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας, στο επόμενο διάστημα.

Αυτά αποφασίστηκαν σε σύσκεψη εκπροσώπων συλλόγων καθαριστριών - καθαριστών από διάφορες περιοχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε, προχτές Κυριακή, στο Βόλο. Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων Μαγνησίας, Λάρισας, Πειραιά, Αργολίδας, Ζακύνθου, ενώ, με τηλεγραφήματά τους, δήλωσαν συμμετοχή και οι σύλλογοι Καρδίτσας, Αρτας και Κέρκυρας. Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΥΙΕ) λειτούργησε ως εμπόδιο για τη συμμετοχή εκπροσώπων συλλόγων και από άλλες περιοχές της χώρας.

Στο φόντο των πολιτικών ευθυνών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με έμφαση τέθηκαν τα προβλήματα που προκαλεί η εντατικοποίηση της δουλιάς, καθώς και ο κίνδυνος των επαγγελματικών ασθενειών. Οπως αναφέρθηκε, οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να δουλεύουν πολύ περισσότερο - ο αριθμός των σχολικών αιθουσών και των άλλων κοινόχρηστων χώρων που καθαρίζουν αυξάνεται - για να καλύψουν τα κενά που αφήνουν οι απολύσεις που έγιναν, ενώ και οι συνθήκες δουλιάς είναι άθλιες. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, που αμείβονται με ψίχουλα, τρέχουν συνεχώς και δε φτάνουν ποτέ, καθώς, μέσα στο διακεκομμένο ωράριό τους, μετακινούνται σε διαφορετικά σχολεία.

Τα βασικά αιτήματα των καθαριστριών είναι όλες οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων (2020-05-23 00:00:00.0)
Συσκέψεις για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων (2020-05-22 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων (2020-05-21 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη δουλειά (2016-07-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ