Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη δουλειά

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, για να 'χουν τα παιδιά μας καθαρά σχολεία»! Με το σύνθημα αυτό, καθαρίστριες και καθαριστές πορεύτηκαν χτες, μέρα της 24ωρης πανελλαδικής τους απεργίας, από την Ομόνοια στο υπουργείο Εσωτερικών, συνεχίζοντας τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η κινητοποίηση, που έγινε ύστερα από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων, στην οποία συμμετέχουν Σωματεία (Αττικής, Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας) και Επιτροπές Αγώνα (Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης), έφτασε έξω από το υπουργείο, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένες και διαδήλωναν καθαρίστριες από διάφορες περιοχές της χώρας.

Καθαριστές και καθαρίστριες, με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, διεκδικούν: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανανέωση όλων των συμβάσεων. Καμία απόλυση - Καμία μείωση μισθού. Αυξήσεις στους μισθούς - Αμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι Σχολικές Επιτροπές κ.ά.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των καθαριστριών, εισέπραξε για άλλη μια φορά την ...«κατανόηση» του υπουργού Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και δεσμεύσεις για ημίμετρα που δεν λύνουν τα οξυμένα προβλήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ