Παρασκευή 1 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινής δράσης

Εργαζόμενοι από χώρους με οξυμένα προβλήματα διαδήλωσαν χτες έξω από το ΥΜΑΘ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση

MotionTeam

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση αλληλεγγύης και κοινής δράσης των εργαζομένων από χώρους με οξυμένα προβλήματα έγινε χτες βράδυ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αναδείχθηκε η ανάγκη του συντονισμού στην οργάνωση του αγώνα απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας που δυναμώνει και εκφράζεται με απολύσεις, απληρωσιά, τρομοκρατία και προετοιμασία του κλίματος για την επιβολή των νέων αντεργατικών μέτρων.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων από τα καταστήματα του ομίλου «Μαρινόπουλου», που χτες έκαναν 4ωρη στάση εργασίας, των εργαζομένων από τα καταστήματα της επιχείρησης «Καρυπίδη», που βρίσκονται σε επίσχεση και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και εργαζομένων από μια σειρά κλάδους που παλεύουν ενάντια στα αντεργατικά σχέδια και μέτρα εργοδοσίας - κυβέρνησης - ΕΕ. Συμμετείχαν, επίσης, φοιτητές με το πανό των συλλόγων τους.

Καλλιτεχνικά η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τον τραγουδοποιό Γιώργο Αετόπουλο και το συγκρότημα του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Στη συγκέντρωση κεντρική ομιλήτρια ήταν η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζομένων στα καταστήματα της επιχείρησης «Καρυπίδη» (πρώην «Αρβανιτίδη»). Αναφερόμενη στο περιεχόμενο της χτεσινής κινητοποίησης, σημείωσε: «Ανοίξαμε τον αγώνα, όχι μόνο για να γίνει γνωστός σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία, αλλά και για να προκαλέσει έκφραση αλληλεγγύης, έμπρακτα και με τη διεύρυνση του πλαισίου του αγώνα μας γύρω από τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, σηματοδοτώντας κοινό πλαίσιο δράσης. Ενα πλαίσιο που τιτλοφορείται: Με αλληλεγγύη και δυνατά ταξικά σωματεία απαντάμε στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Ηλίας Τζιώνας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου «Μαρινόπουλος» στη Βόρεια Ελλάδα, ο Κώστας Κατσιμένης, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Φανή Τζούμα, σχολική καθαρίστρια, εκ μέρους του Σωματείου Καθαριότητας και Φύλαξης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δημήτρης Τσιτίνης, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης, χαιρέτισε ο Δημήτρης Κιουμουσίδης και η Ηλέκτρα Ραΐζη διάβασε ανακοίνωση συμπαράστασης των Συλλόγων και Ομάδων Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ