Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται στις 12 του μήνα η ΝΑΤΟική άσκηση «Ευγενής Μίδας 07» κατά μήκος των κροατικών ακτών. Στην άσκηση συμμετέχουν 40 πλοία, έξι υποβρύχια, 29 αεροσκάφη, 23 ελικόπτερα και στρατιωτικές δυνάμεις από: Κροατία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ.-- Τριήμερο πένθος κήρυξε χτες η σερβοβοσνιακή κυβέρνηση λόγω του αιφνίδιου θανάτου του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μίλαν Γέλιτς, που απεβίωσε την Κυριακή σε ηλικία 51 ετών, από καρδιακή προσβολή.

ΤΟΚΙΟ.-- Ξεκίνησε χτες η 10ετής διαδικασία ιδιωτικοποίησης των κολοσσιαίων Ιαπωνικών Ταχυδρομείων και Ταμιευτηρίου με καταθέσεις που ξεπερνούν τα 2,2 τρισ. ευρώ. «Βαφτίστηκε» εταιρεία ιδιωτικού δικαίου προκειμένου το κράτος, που διατηρεί προς το παρόν το 100% του κεφαλαίου, να τα ξεπουλήσει σε ιδιώτες - «επενδυτές» έως το 2017.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι πραγματοποίησαν ένοπλοι προσκείμενοι στους Ταλιμπάν, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Περισσότεροι από 150.000 διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, ενάντια στην επικύρωση της συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με τις ΗΠΑ (TLC). Πρόκειται για την αυλαία των κινητοποιήσεων ενάντια στην TLC ενόψει του δημοψηφίσματος έγκρισής του την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ