Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΛΕΣΒΟΥ
Χαριστική βολή με τον «Καποδίστρια 2»

Ως τη «χαριστική βολή» σε Δήμους, Νομαρχίες και Περιφέρειες χαρακτηρίζει η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Λέσβου το δεύτερο Καποδίστρια, που στόχο έχει, η Τοπική Αυτοδιοίκηση «σαν μηχανισμός του κράτους να γίνει πιο αποτελεσματικός μοχλός για τη δράση του κεφαλαίου σε διάφορους τομείς της οικονομίας».

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΝΑΣ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «μόνο πολιτική τύφλωση και υποταγή σε κομματικά συμφέροντα μπορεί να αμφισβητήσει τις βαρύτατες επιπτώσεις σε βάρος των συντοπιτών μας, ιδιαίτερα στο νησιωτικό χώρο του Βορείου Αιγαίου, από τα αντιλαϊκά πλήγματα που προωθούνται άμεσα, καμουφλαρισμένα με μία μικρή "εθελοντική" περίοδο συνένωσης δήμων, με κάποια "κίνητρα" ως λύτρα συγκάλυψης τεράστιων πολιτικών ευθυνών».

Εκτιμώντας τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών για τη νέα διοικητική δομή της χώρας, στην περιοχή, η παράταξη σχολιάζει: Στη Λέσβο προβλέπονται τρεις ή τέσσερις επαρχιακοί υπερδήμοι και ένας στη Λήμνο! Οι νομοί Λέσβου - Χίου - Σάμου καταργούνται και προωθούν μια υπερνομαρχία Βορείου Αιγίου. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καταργούμενη τσουβαλιάζεται μαζί με τους παραπεταμένους κατοίκους των νησιών μας, σε μια υπερπεριφέρεια Κρήτης - Νοτίου και Βορείου Αιγαίου. Τα αντίστοιχα δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά προγράμματα έργων χάνουν οποιοδήποτε αποκεντρωτικό χαρακτήρα και διά των υπουργείων και των πέντε πλέον υπερπεριφερειών, περνούν στα χέρια των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων.

«Δε χωρά πλέον καμία παραπλάνηση και καμία αναβολή για τις επιβαλλόμενες άμεσες κινητοποιήσεις απόκρουσης των μέτρων αυτών στο νομό μας και στο Βόρειο Αιγαίο. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ΤΕΔΚ, Δημοτικές Αρχές, Ομοσπονδίες, Επιμελητήρια και όλοι οι φορείς του Νομού μας και του Βορείου Αιγαίου, έχουν σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες να μη γίνουν συνένοχοι σ' αυτό το συγκεντρωτικό, αυταρχικό "έγκλημα" που θα πολλαπλασιάσει την υποβάθμιση της περιοχής μας υπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου», σημειώνει η ΝΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Και καταλήγει: «Η ΝΑΣ θα πάρει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για διεκδίκηση μέτρων αποκέντρωσης και έργων ανάπτυξης, που βέβαια προϋποθέτουν απόκρουση του πνιγηρού Καποδίστρια 2».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ