Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόστιμα για τις «χαφιεδοκάμερες»

Πρόστιμο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για χρήση των «χαφιεδοκαμερών» προκειμένου να παρακολουθούν φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη 2007, επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αυτό ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της Αρχής Δ. Γουργουράκης (δεν ανέφερε το ύψος του προστίμου) λέγοντας ότι αυτό αποδείχτηκε από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Αρχή και κατά τον οποίο βρήκε «ανοιχτές» τις κάμερες.

Το ζήτημα της παρακολούθησης κινητοποιήσεων δε λύνεται βέβαια με τέτοια πρόστιμα που λειτουργούν και ως άλλοθι (δήθεν ότι υπάρχει κάποιος έλεγχος και επιβάλλονται ποινές) για να συνεχίζουν να λειτουργούν οι κάμερες. Επιπλέον, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το αυτονόητο. Οτι δηλαδή η εγκατάσταση αυτών των καμερών μόνο τις ανάγκες ελέγχου της κυκλοφορίας δεν εξυπηρετεί.

Υπενθυμίζεται ότι προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει καταθέσει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» ζητώντας την κατάργηση των καμερών που με πρόσχημα το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την πάταξη της εγκληματικότητας χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση και καταγραφή των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ