Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι προγραμματικές μου δηλώσεις

Στην κοινοβουλευτική περίοδο που ξεκίνησε δεν πρόκειται να παρασυρθώ και να πιστέψω ούτε μια στιγμή όλους αυτούς τους κυβερνητικούς τύπους της ΝΔ, με τις φανταχτερές λαμέ πορτοκαλί και λιλά γραβάτες, που μου ορκίζονται σε όλες τις θεότητες της ανθρωπότητας ότι τάχα τα όρια ηλικίας στη συνταξιοδότηση δεν αλλάζουν, αλλά «απλώς» κάτι θα γίνει με τις πρόωρες και τα βαρέα, ενώ «ίσως» τεθούν ως «προαιρετικά» τα 67. Που αυξάνουν κι άλλο την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά αυτό δήθεν δε θα με επηρεάσει γιατί θα μου αποδώσουν τη διαφορά κάποια στιγμή αργότερα. Που θα μου δώσουν 2 άντε 3% αύξηση - αλίμονό μου - και έτσι θα τα βγάλω πέρα. Και που συνεχίζουν σταθερά την εκποίηση του εθνικού πλούτου, με την «Ολυμπιακή Αεροπορία» να μπαίνει πρώτη πρώτη στο στόχαστρο.

Δεν πρόκειται να παρασυρθώ και να πιστέψω ούτε μια στιγμή τους άλλους, που ενδυματολογικά κάπως το σκούρυναν το χρώμα της γραβάτας γιατί στην κούρσα διαδοχής στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείχνουν σοβαρότεροι και λιγότερο χαλαροί. Δε θα τους πιστέψω γιατί στις δικές τους κυβερνήσεις έκαναν ακριβώς τα ίδια, ενώ ως και σήμερα συνεχίζουν να μιλούν ανοιχτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης τάχα ως επιταγή των καιρών. Ω! εμείς οι ανόητοι που την αντιλαμβανόμαστε ως άλλη μια επιταγή προς το ταμείο του σχολάρχη.

Επίσης, δεν πρόκειται να παρασυρθώ και να πιστέψω ούτε μια στιγμή μια ενοχλητικά φωνασκούσα και αθεράπευτα αυτάρεσκη «αριστερά» που τάχα παλεύει, π.χ., για τα δίκαια των συμβασιούχων, αλλά στην πραγματικότητα αποδέχεται το ευρωενωσιακό καθεστώς διεύρυνσης των μορφών σύγχρονης δουλείας. Που δήθεν παλεύει για το δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά ήδη στην κοινοβουλευτική της ομάδα ακούγονται φωνές υπέρ του «φινλανδικού» μοντέλου ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης. Που ψήφισε το αντεργατικό και αντιλαϊκό Μάαστριχτ, αλλά τώρα καμώνεται πως το ξέχασε. Που η ηγεσία της τα χώνει στο «σημιτικό ΠΑΣΟΚ» αλλά χαριεντίζεται με την υπόλοιπη αρχηγική ομάδα.

Φυσικά δεν πρόκειται να παρασυρθώ και να πιστέψω ούτε όσους συνασπίστηκαν γύρω από τον Καρατζαφέρη για να προβάλουν ως μέτρα σύγκρισης τις χούντες του '36 και του '67. `Η για να διαφημίσουν τα σκοταδιστικά πιστεύω τους, «διαβεβαιώνοντας» μάλιστα ότι μελετούν τα κείμενα της «17Ν».

Αυτές είναι οι δικές μου προγραμματικές δηλώσεις για την τετραετία (σκάρτη ή γεμάτη) που ανοίγεται μπροστά μου. Κατέληξα σε αυτές με γνώμονα την ίδια μου τη ζωή και πόσο αβίωτη μου την έχουν κάνει όλοι ανεξαιρέτως οι προαναφερόμενοι με τις πολιτικές που υπηρετούν. Ελπίζω να τηρήσω τα γραφόμενά μου, εγώ όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι. Αλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος να ανθίσει ένα μέλλον όμορφο.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η... κοτόσουπα (2016-01-24 00:00:00.0)
Το κλήμα και το κλίμα (2015-09-27 00:00:00.0)
Τέλος στις αυταπάτες (2011-10-02 00:00:00.0)
Τι δεν έκανα (2008-05-11 00:00:00.0)
Ο εκπληκτικός γείτονας (2003-01-17 00:00:00.0)
Θα αποτύχουν οι αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις (2001-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ