Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προϋπολογισμός με περισσότερους φόρους

Καταψήφισε η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν το πρόγραμμα Κατανομής Ανταποδοτικών Τελών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο προϋπολογισμός για το έτος 2008, σε ειδική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου που έγινε την Κυριακή, απόντος του νομάρχη Π. Ψωμιάδη.

Το πρόγραμμα αλλά και τον προϋπολογισμό καταψήφισε ο εκπρόσωπος της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Μιχάλης Σπυριδάκης, αποκαλύπτοντας τον αντιλαϊκό τους χαρακτήρα, ενώ επιμέρους διαφοροποιήσεις στη διαχείριση και όχι στην ουσία, πρόβαλλαν οι άλλες παρατάξεις.

Οπως είπε ο Μιχ. Σπυριδάκης, πρόκειται για προϋπολογισμό που στηρίζεται στη φορολόγηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, από τα οποία αναμένεται να εισπράξει περίπου 6 εκατ. ευρώ. Σε αντίθεση με αυτή τη λογική, η ΝΑΣ είναι υπέρ μιας Νομαρχίας που θα διεκδικεί πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα καταρτίζει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες του λαού.

Η ΝΑΣ διεκδικεί για το Νομό Θεσσαλονίκης ουσιαστικά έργα προς όφελος της ζωής των εργαζομένων και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως αυτά της αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης του Θερμαϊκού και την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης κ.ά. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι η ΝΑΣ είναι ενάντια στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και στον «Καποδίστρια 2» που σηματοδοτούν την εκμετάλλευση από επιχειρηματίες όλων των υπηρεσιών και των έργων που έχουν σχέση με τις λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ