Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διεκδικούν συντονισμένα με Επιτροπές Αγώνα

Νέες συσκέψεις τις επόμενες μέρες σε Αίγιο και Μεγαλόπολη

Η ανάγκη να διεκδικήσουν συντονισμένα την πραγματική τους αποκατάσταση ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια είναι επιτακτική
Η ανάγκη να διεκδικήσουν συντονισμένα την πραγματική τους αποκατάσταση ώστε να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια είναι επιτακτική
Με τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα σε Ηλεία και Μεσσηνία που αποτελούνται από μαζικούς φορείς, ξεκληρισμένους αγρότες, επαγγελματίες και εργαζόμενους, οργανώνεται ακόμη πιο συντονισμένα ο αγώνας των πυρόπληκτων στις περιοχές αυτές για να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, χτες, στην Ηλεία μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ), του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας και της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ηλείας και τη συμμετοχή πλήθους αγροτικών συλλόγων κι εργατικών σωματείων, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Αγώνα η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές θα είναι ανοιχτή και θα επιδιώξει με όρους κινήματος τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο πλαίσιο της ανάγκης για οργάνωση κοινής δράσης των εργαζομένων των πυρόπληκτων περιοχών στην Ηλεία.

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ και στην Καλαμάτα όπου συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα στη Μεσσηνία και αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, συναυλία τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη, στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και την Πέμπτη 25 Οκτώβρη κινητοποίηση στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση ο Γιώργος Καραπάνος, επικεφαλής της ΝΑΣ Ηλείας, επεσήμανε την «ανάγκη ανάπτυξης αγωνιστικού διεκδικητικού κινήματος στο νομό με κύριο αίτημα την άμεση λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας» και πρόσθεσε: «Η πρωτοβουλία μας αυτή κρίνεται άκρως επιβεβλημένη μετά και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις πρόσφατες αποφάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας και του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό».


Από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της ΟΑΣΗ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές και δόλωμα τον αγροτουρισμό, επιταχύνουν την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, το ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων και το ξεπούλημα φιλέτων γης των πυρόπληκτων περιοχών σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν πλήθος εκπρόσωποι από αγροτικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς που ανέπτυξαν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή οργάνωση και συντονισμό του αγώνα ώστε να υπάρξει πραγματική και πλήρης αποκατάσταση. Μάλιστα, ψηφίστηκε ομόφωνα ψήφισμα στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά το πλαίσιο διεκδίκησης και δράσης της Επιτροπής Αγώνα (αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο).

Συσκέψεις σε Αίγιο, Μεγαλόπολη

Ανάλογη σύσκεψη - συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 11 Οκτώβρη, στο Αίγιο, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στην οποία καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιγίου.

Στην Αρκαδία η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτώβρη, στην Μεγαλόπολη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο της πόλης με οργανωτές το Συνδικάτο Οικοδόμων Αρκαδίας και τον Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μεγαλόπολης, Δημητσάνας, Τροπαίων.

  • Στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας βρέθηκε χτες ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας και Αλιείας, Μισέλ Μπαρνιέ. Συνοδευόμενος από τον Ελληνα ομόλογό του, Α. Κοντό, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στο Κρεμαστό, ένα από τα πρώτα σημεία που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Το απόγευμα, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Αμέσως μετά, δήλωσε πως «συζητήσαμε για μια συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, η οποία θα αναφέρεται στην πρόληψη και στην αναδάσωση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ