Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αντί για πρόωρες εκλογές... επίθεση στο Ιράν!

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Εφ' όλης της ύλης δηλώσεις από το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν κατά τη μηνιαία συνέντευξη Τύπου, όπου ανέλαβε και «πλήρη» ευθύνη για τη μη προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξηγώντας ότι θέλει πρώτα να «δείξει το όραμά του για το μέλλον της χώρας».

Ο Μπράουν απέρριψε την υπόθεση ότι για τη μη κήρυξη εκλογών επηρεάστηκε από τους συμβούλους του και αρνήθηκε επίσης ότι έλαβε τελικά την απόφαση αυτή λόγω των μη ευνοϊκών δημοσκοπήσεων για το Εργατικό Κόμμα.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου ο Μπράουν δήλωσε επίσης ότι δεν αποκλείει καμία επιλογή για τη «ρύθμιση της κρίσης με το Ιράν όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα», αλλά ότι ελπίζει στην επίλυση του προβλήματος μέσω της διπλωματίας. Πάντως η εφημερίδα Telegraph σε χτεσινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές στην Ουάσιγκτον, ο Γκόρντον Μπράουν έχει συμφωνήσει με τα σχέδια των ΗΠΑ για αεροπορικούς βομβαρδισμούς αλλά και επιθέσεις των ειδικών δυνάμεων σε βάσεις της Επαναστατικής Φρουράς.

Η δέσμευση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στους πολέμους Αφγανιστάν και Ιράκ είναι «καταστροφική», σύμφωνα με έκθεση του βρετανικού κέντρου μελετών Oxford Research Group. Σύμφωνα με την έκθεση των 130 σελίδων, ούτε ο «τερματισμός του καθεστώτος των Ταλιμπάν με τη στρατιωτική επέμβαση του 2001-2 δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την ασφάλεια στο Αφγανιστάν» αλλά και η κατοχή του Ιράκ είναι επίσης ένα «μεγάλο λάθος» που «προσέφερε ένα έδαφος εκπαίδευσης στο τζιχάντ για τις γενιές που θα γίνουν μαχητές ή οπαδοί της Αλ Κάιντα»... προειδοποιεί επίσης και «για τον κίνδυνο να ξεκινήσει ένας πόλεμος και με το Ιράν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ