Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Να ξαναζωντανέψουν οι συνεταιρισμοί

Αγωνιστικό κάλεσμα, ενόψει των επικείμενων εκλογών στους συνεταιρισμούς

Ευρύ κάλεσμα προς τους μικρομεσαίους αγρότες, να αναδείξουν αγωνιστικές διοικήσεις στις εκλογές των συνεταιριστικών οργανώσεων που θα διεξαχθούν το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, απευθύνει στην εκλογική της διακήρυξη η Συνεταιριστική Αγωνιστική Συνεργασία Αρτας Φιλιππιάδας. Στη διακήρυξη καλούνται οι αγρότες να πάρουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά μέρος στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης διοικήσεων και αντιπροσώπων. Να μην επιτρέψουν να εκλεγούν Διοικήσεις και αντιπρόσωποι στα χαρτιά, στα καφενεία, στα σπίτια, κρυφά, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις και με παραποίηση και πλαστογράφηση εγγράφων και πρακτικών. Να αναδείξουν αντιπροσώπους και μέλη διοικήσεων, αγρότες αγωνιστές, που πιστεύουν στους συνεταιρισμούς, στο ρόλο τους, στη δύναμή τους και στη δράση τους.

Η Συνεταιριστική Αγωνιστική Συνεργασία υπογραμμίζει ότι η αντιαγροτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για καλύτερες μέρες. «Η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και οι συμφωνίες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στον αφανισμό. Η αποδέσμευση των επιδοτήσεων από την παραγωγή και η κατάργηση κάθε ποσοτικού ή δασμολογικού περιορισμού στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές αγροτικών, κτηνοτροφικών και πτηνοτροφικών προϊόντων από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, θα μειώσει ακόμα παραπέρα τα εισοδήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα οδηγήσει τον αγροτικό τομέα στην περιθωριοποίηση και την καταστροφή».

Καταλήγοντας, η Διακήρυξη καλεί τους αγρότες να αναδείξουν διοικήσεις και αντιπροσώπους που θα αγωνίζονται για:

  • Την κατάργηση του νόμου 2810/2000, τον εκδημοκρατισμό του συνεταιριστικού κινήματος και τη στήριξή τους από το κράτος.
  • Το σταμάτημα του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών εταιρειών και ειδικά της ΔΩΔΩΝΗΣ στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Τη θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.
  • Την αντίσταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, την ΚΑΠ αλλά και στην αντιαγροτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Τον άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, την κατάργηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη συμμετοχή στα φάρμακα.
  • Την αλλαγή των κανονισμών του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ έτσι ώστε να αποζημιώνονται στο σύνολό τους οι ζημιές στην αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους.
  • Να παταχτεί η ασυδοσία των μεσαζόντων και εμπόρων.
  • Να μειωθούν οι τιμές των μέσων και συντελεστών παραγωγής.
  • Να υλοποιηθούν τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά έργα.
  • Να γίνουν οι συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις πραγματικά εργαλεία και όργανα υπεράσπισης των συμφερόντων των αγροτών και όχι των εμπόρων και των βιομηχάνων.
  • Να παταχτεί το κύκλωμα που λυμαίνεται με διάφορους τρόπους τους κόπους σας με την κάλυψη, συγκάλυψη και την ανοχή της ομάδας παραγωγών και της Ενωσης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ