Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
«Σύγκλιση» απόψεων

ΜΟΣΧΑ.--

Η πρώτη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στη Μόσχα θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών, υπογράμμισε χτες ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την ευκαιρία της επίσκεψης του Νικολά Σαρκοζί στη Ρωσία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επαίνεσε τα αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον Γάλλο ομόλογό του μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι «μιλήσαμε για βασικά περιφερειακά και παγκόσμια προβλήματα», ενώ υπογράμμισε «την αξιοσημείωτη πρόοδο στην πολιτική και οικονομική συνεργασία ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γαλλία». Σε ό,τι αφορά το πυρηνικό ζήτημα του Ιράν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπογράμμισε πως «δεν έχουμε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ιράν επιδιώκει την παραγωγή πυρηνικών όπλων. Πιστεύουμε ότι δεν έχει τέτοιου είδους σχέδια. Αλλά συμφωνούμε ότι το Ιράν θα πρέπει να κάνει τα πυρηνικά του προγράμματα διάφανα. Θεωρούμε ότι τα τελευταία χρόνια το Ιράν έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους συναδέλφους σ' αυτήν την άποψη».

Νωρίτερα ο Γάλλος Πρόεδρος είχε υπογραμμίσει ότι οι δύο ηγέτες σημείωσαν πρόοδο για την επίλυση των διαφορών τους σε ό,τι αφορά το Ιράν, ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Λεπτομέρειες όμως δεν έδωσε και σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις τους για το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, αλλά υποστήριξε ότι είχαν γεφυρώσει τις διαφορές τους, ενώ πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη» στο θέμα αυτό και «η συζήτηση να παραμείνει ανοιχτή με τους Ρώσους φίλους μας, που είναι κατ' αρχάς μία ευρωπαϊκή υπόθεση, στην οποία επιδιώκουμε να βρούμε μια λύση που να μην ταπεινώνει κανέναν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ