Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μόνο για κατέχοντες

«Στάχτη στα μάτια» των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προσπάθησε να ρίξει χτες ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Αγγελος Φιλιππίδης. Την ταξική επιλογή της μετατροπής του συλλόγου σε δικαίωμα των λίγων κατεχόντων προσπάθησε να τη δικαιολογήσει, συνδέοντάς τη με υψηλές αγωνιστικές βλέψεις. Η αντιλαϊκή απόφαση της «τσουχτερής τιμής» στα εισιτήρια, που ουσιαστικά αποκλείει τους ασθενέστερους οικονομικά φιλάθλους, υποτίθεται ότι έγινε «για να φτάσουμε τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Πρέπει ν' αποκτήσουμε οικονομική αυτοδυναμία. Τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός πρέπει να 'χει εισπράξεις της τάξης των 15 δισεκατομμυρίων για να συναγωνιστεί τους μεγάλους συλλόγους». Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, οι πολλοί θα πληρώνουν και οι λίγοι ποικιλοτρόπως θα καρπώνονται... Οσο γι' αυτούς που δεν έχουν λεφτά, τι μας νοιάζει..;

Απέφυγε να πάρει θέση στη διαμάχη ΓΓΑ-ΕΠΑΕ, προτιμώντας να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τις δύο πλευρές. Περιορίστηκε να σχολιάσει... μακρόθεν, μάλιστα, «ευλογώντας τα γένια του», αφού παρουσίασε τον Παναθηναϊκό σαν σταυροφόρο της κάθαρσης: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει σταθερές αξίες. Για εμάς σταθερή αξία αποτελεί η προώθηση των θεμάτων του ποδοσφαίρου και κυρίως η αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο φάρος του Παναθηναϊκού είναι η αξιοπιστία».

Αναφορικά με τα έξοδα ανακατασκευής στη «Λεωφόρο» υποστήριξε πως «ξοδεύτηκαν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές, εκ των οποίων το 1,5 δισ. το έδωσε ο Παναθηναϊκός και το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από την ΕΠΑΕ». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «στο ζήτημα της βίας θα είμαστε αμείλικτοι. Θα υπάρχει έλεγχος των φιλάθλων και οι ταραξίες θα συλλαμβάνονται». Και πρόσθεσε: «Η βία δεν προέρχεται μόνο από νεαρά άτομα, κατώτερης οικονομικής δύναμης, που ενδεχομένως μπορούν να δημιουργήσουν επεισόδια. Ταραξίες υπάρχουν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα». Αναφερόμενος, παράλληλα, στον αγωνιστικό τομέα, ο Αγγελος Φιλιππίδης είπε πως «η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν έχει μετανιώσει για καμία από τις επιλογές της. Δεν είναι κανείς από τους νέους παίκτες εκτός ομάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ