Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Στενή ενεργειακή» συνεργασία

Με μια μέρα καθυστέρηση, φθάνει ο Πούτιν στην Τεχεράνη

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Σήμερα αναμένεται, τελικά, να φτάσει στην ιρανική πρωτεύουσα, με μια μέρα καθυστέρηση, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Αν και δε δόθηκε επίσημη αιτιολόγηση για την 24ωρη αναβολή της επίσκεψης, εκτιμάται ότι σχετίζεται με τις πληροφορίες, που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι συνέλεξαν, με βάση τις οποίες διατυπώθηκαν απειλές για απαγωγή ή ακόμη και δολοφονία του Ρώσου Προέδρου κατά την παραμονή του στο Ιράν.

Ο Πούτιν, το Σαββατοκύριακο, είχε διήμερες συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, στο Βίσμπαντεν. Πούτιν και Μέρκελ, αν και φάνηκε να διαφωνούν στο ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, με τον πρώτο να επιμένει ότι δε βλέπει κίνδυνο για «πυρηνικό οπλοστάσιο» και τη δεύτερη να επαναλαμβάνει την απειλή για σκληρότερες κυρώσεις, συμφώνησαν ότι «μοναδικός τρόπος επίλυσης είναι ο διάλογος».

Επίσης, επαναβεβαίωσαν τη στενή εμπορική και οικονομική συνεργασία τους, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας μιλώντας για «συμπληρωματικές οικονομίες». Επέμειναν, δε, στην κοινή κατασκευή αγωγού που θα συνδέει τις δύο χώρες, περνώντας κάτω από τη Βαλτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ