Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΡΡΕΣ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Σήμερα η σύσκεψη των κτηνοτρόφων της Πέλλας

Τις ανησυχίες για το μέλλον και την απόφασή τους τα προβλήματα να βρουν δυναμική απάντηση, εξέφρασαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Σερρών σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ροδολείβος με πρωτοβουλία της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης Αλέκος Ουγκρίνος, υπεύθυνος Αγροτικού Τμήματος του Γραφείου Περιοχής Δ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, τόνισε ότι μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σαν αποτέλεσμα των αποφάσεων της ΠΟΕ και της ΚΑΠ, οι μεγάλες αυξήσεις που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στα εργαλεία, στους σπόρους, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές και σ' όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης επιδεινώθηκε η ζωή των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που εφαρμόζει με ζήλο τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υιοθέτησε το 2003 όλους τους κανονισμούς της ΚΑΠ. Ιδιαίτερα για το θέμα του διπλασιασμού της τιμής των ζωοτροφών που έχουν δημιουργήσει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης των κτηνοτροφικών μονάδων, ο Αλ. Ουγκρίνος σημείωσε ότι δε λαμβάνει η κυβέρνηση μέτρα για ενίσχυση αυτών των παραγωγών, ενώ δε θεσμοθετεί ικανοποιητικές εγγυημένες τιμές στο γάλα και στο κρέας, όπως δεν αντιμετωπίζει το θέμα του καρτέλ.

Ακόμη, κάλεσε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους των Σερρών να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» για:

  • Την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
  • Την κατάργηση του Ν.2810/2000
  • Για τον εκδημοκρατισμό του συνεταιριστικού κινήματος
  • Να πάρουν πραγματική αξία τα προϊόντα
  • Ικανοποιητικές συντάξεις

Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή στις 8 το βράδυ πραγματοποιείται σύσκεψη - συγκέντρωση από κτηνοτρόφους της Πέλλας στη Λάκκα του Δήμου Μενηίδας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστούν τα συγκεκριμένα αιτήματα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι τρόποι και οι μορφές αγωνιστικής αντίδρασης των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, η εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής Κτηνοτρόφων Ν. Πέλλας και η δημιουργία Συλλόγου Κτηνοτρόφων όλου του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ