Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΜΝΗ ΚΑΪΑΦΑ
Δημόσιο χρήμα και ιδιωτική εκμετάλλευση

Την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων για την περιοχή Καϊάφα στην Ηλεία προωθεί η κυβέρνηση και με δημόσια χρηματοδότηση, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα σχετικά δημοσιεύματα του «Ρ» για την εμπορευματοποίηση των καμένων. Τις σχετικές ανακοινώσεις για την «αναβάθμιση» του Καϊάφα προς όφελος των ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων, έκανε χτες στην περιοχή ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «πρωταρχικός μας στόχος είναι να καταρρίψουμε τα κλισέ του παρελθόντος, ότι δήθεν η ανάπτυξη της περιοχής δε συμβαδίζει με το σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, ότι είναι έννοιες αντίθετες». Σ' αυτό το πλαίσιο βρίσκονται σε εξέλιξη 4 μελέτες ώστε:

  • Να αναβαθμιστεί η ιαματική πηγή και να εκσυγχρονιστεί το υδροθεραπευτήριο.
  • Να «αξιοποιήσει» η ΕΤΑ ΑΕ τις ιαματικές πηγές.
  • Να δημιουργηθεί «διεθνές κέντρο ναυταθλητικού τουρισμού με κύρια δράση το θαλάσσιο σκι».
  • Να γίνουν ...αντιπλημμυρικά έργα και αναδασώσεις.

Επιπρόσθετα, θα προωθηθεί η αναβάθμιση του λιμανιού στο Κατάκολο και της μαρίνας (έχει εκφραστεί αμερικανικό ενδιαφέρον το καλοκαίρι), ώστε να υποδέχεται κρουαζιερόπλοια και ιδιωτικά σκάφη, ενώ 2,5 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η δημιουργία του μονοπατιού της Αρχαίας Ηλιδας - Ολυμπίας.

Ωστόσο, τα χιλιάδες στρέμματα της ευρύτερης περιοχής του Καϊάφα, που κατέχει η ΕΤΑ ΑΕ, προστατεύονται αυστηρά από τη συνθήκη «Νατούρα» που δεν επιτρέπει να «κοπεί ούτε ένα καλάμι». Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση ανοίγει «θριαμβευτικά» το δρόμο της ιδιωτικής εκμετάλλευσης και παρέμβασης στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ