Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εμποροι παντός είδους!

Μετά τη «μεγάλη επένδυση» με την κατασκευή ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας προχωράει και σε άλλη, με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του τυροκομείου «Τάχας - Ρόμπας Ο.Ε.». Πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια που κινείται στο πλαίσιο της πολιτικής που προωθεί την επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα στους συνεταιρισμούς και τους ιδιώτες κι αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη Ενωση έχει μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία, που λειτουργεί προς ίδιον όφελος, μακριά από τις ανάγκες των μικρομεσαίων γεωργοκτηνοτρόφων.

Η νεοδημοκρατική διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας ισχυρίζεται ότι αυτές οι «επενδύσεις» θ' αποβούν προς όφελος των αγροτών. Αλλά, ποιος τους πιστεύει, όταν:

  • Είναι οι ίδιοι που, το 2000, ξεπούλησαν σε ιδιώτες τον «Ολυμπο», που ήταν η «ναυαρχίδα» των συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών και, τώρα, αγοράζουν ένα μικρό τυροκομείο, μια «βαρκούλα» που θα «τραμπαλίζεται» στα «κύματα» του ανταγωνισμού.
  • Είναι αυτοί που πρωτοστατούσαν, επί χρόνια, στην επιχείρηση υπονόμευσης των αγώνων γεωργών και κτηνοτρόφων, υπερασπιζόμενοι την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας πρέπει να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να δουν καλό από την ΕΑΣ, όσο αυτή θα βρίσκεται στα χέρια των σημερινών διοικούντων της. Και χρειάζεται να επιμείνουν στη διεκδίκηση για τη δημιουργία σύγχρονου κρατικοσυνεταιριστικού εργοστασίου, που θ' απορροφά το σύνολο της κτηνοτροφικής παραγωγής της Θεσσαλίας και, βεβαίως, να συνεχίζουν και να εντείνουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που τους μετατρέπει σε ομήρους των καρτέλ και σε θύματα των εμποροβιομηχάνων.


Π. Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ