Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Εκλογές για τα δημοτικά όργανα Λαϊκής Εξουσίας

ΑΒΑΝΑ.--

Πάνω από 8,3 εκατομμύρια Κουβανοί αναμένεται να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες, για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για τα δημοτικά όργανα της Λαϊκής Εξουσίας, η θητεία των οποίων διαρκεί δυόμισι χρόνια. Για όσους υποψηφίους δεν καταφέρουν να λάβουν πάνω από το 50% των ψήφων θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή. Από τον Ιούλη που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή των εκλογών έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες χιλιάδες συνελεύσεις στις γειτονιές, ώστε ο ίδιος ο λαός να επιλέξει ποιοι θα είναι αυτοί που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο για την εκλογή των αντιπροσώπων για τα Δημοτικά Συμβούλια Λαϊκής Εξουσίας.

Για την οργάνωση και τη διεκπεραίωση των εκλογών έχουν ασχοληθεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Κουβανοί, ενώ σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, Μαρία Εσθέρ Ρέους περίπου 300.000 νέοι ηλικίας άνω των 16 ετών θα πάρουν μέρος στις εκλογές αυτές για πρώτη φορά. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι αρχές έχουν πάρει τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να διεξαχθεί σωστά και με ακρίβεια η διαδικασία των εκλογών στα πάνω από 37.700 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι προηγούμενες εκλογές για τα δημοτικά όργανα της Λαϊκής Εξουσίας είχαν πραγματοποιηθεί στις 17 Απρίλη του 2005 όπου το 96,27% των Κουβανών προσήλθε στις κάλπες και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, σε μια διαδικασία που ο ίδιος ο λαός επιλέγει τους υποψηφίους και τους εκλέγει. Σε αυτήν την πραγματικά δημοκρατική διαδικασία δεν υπάρχει εκπροσώπηση του ΚΚ Κούβας, αλλά οι πολίτες επιλέγουν τους πιο άξιους και μέσα σε αυτούς εκλέγονται πολλοί κομμουνιστές πρωτοπόροι αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ