Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ
Επικίνδυνη προβοκάτσια της ολιγαρχίας

ΛΑ ΠΑΣ.--

Τις απειλητικές προειδοποιήσεις περί πρόκλησης χάους, ώστε να ανακοπεί η διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης και των ριζικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εβο Μοράλες πραγματώνει η ολιγαρχία και οι εκπρόσωποί της, όπως η «Κοινωνία των Πολιτών της Σάντα Κρους», θέτοντας στο επίκεντρο της διαμάχης το αεροδρόμιο της Σάντα Κρους, «Βίρου - Βίρου».

Τα πάντα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν οι αρχές του αεροδρομίου «Βίρου - Βίρου» υπακούοντας στις διαταγές του κυβερνήτη Ρούμπεν Κόστας ακινητοποίησαν αεροσκάφος της «American Airlines» (τυχαία τάχα;) απαιτώντας την άμεση πληρωμή των τελών χρήσεως αεροδιαδρόμων και όχι όπως γινόταν στις κρατικές αρχές. Λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκε και αεροσκάφος των Βενεζουελάνικων Αερογραμμών. Προκλήθηκε χάος, και πρόβλημα με διεθνείς διαστάσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί η διαταγή να επέμβουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το αεροδρόμιο, ενώ «αυθορμήτως» εκατοντάδες πολίτες προσπάθησαν να εισβάλουν και να καταλάβουν το αεροδρόμιο, οι οποίοι όμως απωθήθηκαν.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνήτη Ρούμπεν Κόστας, που κάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου χτες και έδειξε ως υπεύθυνο και «έμμεσο υποκινητή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες»(!). Ο Ρ. Κόστας έχοντας στο πλευρό του ηγετικά στελέχη του κόμματος Podemos και τον επικεφαλής της «Κοινωνίας των Πολιτών της Σάντα Κρους» Μπράνκο Μάρκοβιτς, κάλεσαν το «λαό της Σάντα Κρους να «αμυνθεί για το αεροδρόμιο»... «Περιμένουμε έως και 50.000 άντρες να είναι ετοιμοπόλεμοι και να λάβουν διαταγές από το μόνο άρχοντα της πόλης, εμένα» κατέληξε ο Κόστας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ