Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ληστεύεται το λαϊκό εισόδημα

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ για την αύξηση της τιμής των καυσίμων

Επίκαιρη Ερώτηση για την αύξηση της τιμής των καυσίμων κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης. Σημειώνεται σ' αυτήν:

«Η πρωτοφανής αύξηση της τιμής των καυσίμων (συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου θέρμανσης), αποτελεί καθαρή ληστεία του λαϊκού εισοδήματος που γίνεται αφ' ενός από τους μονοπωλιακούς ομίλους διύλισης και εμπορίας και αφ' ετέρου από το κράτος μέσω της έμμεσης φορολογίας.

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν πολλαπλασιάσει προκλητικά τα κέρδη τους και το Ελληνικό Δημόσιο έχει αυξήσει τα έσοδά του κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ολα τα παραπάνω θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη των εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων, τη στιγμή που, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, πάνω από 800.000 νοικοκυριά βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας.

Παρ' όλο που η αποτελεσματική λύση του προβλήματος βρίσκεται έξω από το πλαίσιο της "απελευθέρωσης" του ενεργειακού τομέα, σε μια ριζικά διαφορετική πολιτική με τον τομέα της ενέργειας να αποτελεί λαϊκή περιουσία και να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, σήμερα προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων, με την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης - κίνησης και τη βενζίνη, ώστε να μειωθεί η τελική τιμή τους. Αμεση επίσης προβάλλει η ανάγκη ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων με 400 ευρώ καθώς και των ανέργων με 500 ευρώ, για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα για το πετρέλαιο θέρμανσης. Αύξηση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων καυσίμων με δεδομένη τη μεγάλη κερδοφορία.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών των καυσίμων και την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ