Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μαζική συμμετοχή κόντρα και στην ανοιχτή τρομοκρατία

Μαζικές διαστάσεις λαμβάνει ο αγώνας των μαθητών στη Λάρισα, καθώς, καθημερινά, νέα σχολεία μπαίνουν στην πάλη. Χτες, προστέθηκαν άλλα τρία, φτάνοντας σε 59 τον συνολικό αριθμό των σχολείων του νομού που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Μια κινητοποίηση που ξεκινάει από τη «βάση» - οι αποφάσεις συμμετοχής παίρνονται σε Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία - συντονίζεται από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας (ΣΑΣΛ), εκδηλώνεται με διάφορες μορφές - αποχές από τα μαθήματα, πορείες στους δρόμους, καταλήψεις κ.ά. - και στο στόχαστρό της έχει την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται.

Το ΣΑΣΛ, που έδωσε συνέντευξη Τύπου, το περασμένο Σάββατο, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλεί τους μαθητές να συνεχίσουν τον πολύμορφο αγώνα τους και τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμπαραταχτούν μαζί τους, τονίζοντας: «Συνεχίζουμε δυναμικά, για το σχολείο των αναγκών μας... κρατάμε την ουσία και ονειρευόμαστε».

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει τη συντονισμένη επίθεση κατά του μαθητικού κινήματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο τη συκοφάντηση του περιεχομένου και των μορφών της πάλης, την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων μαθητών και το σταμάτημα των κινητοποιήσεων.

«Οι μαθητές δεν αγωνίζονται χωρίς λόγο και αφορμή», σημειώνει το ΣΑΣΛ και απαντώντας στους ισχυρισμούς ότι «άλλα αιτήματα προβάλλουν οι μαθητές κι άλλα το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων» - αυτό ισχυρίζεται δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν συγχύσεις και να προκληθούν αντιπαραθέσεις - υπογραμμίζει ότι το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο του Συντονιστικού «πατάει» σε αποφάσεις εκλεγμένων και Γενικών Συνελεύσεων κι αυτά που γράφονται κι ακούγονται εξυπηρετούν τη διάσπαση του μαθητικού κινήματος.

Το ΣΑΣΛ καταγγέλλει τη συντονισμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία του νομού και αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά και ονόματα:

  • Η διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου, κυρία Ντούρου, αφού απέβαλε 7 μαθητές, στη συνέχεια απαγόρευσε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, ενώ στο χώρο του σχολείου ασφαλίτες πήραν τα στοιχεία μαθητών.
  • Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, κ. Κουβαράς, δεν έδινε άδεια να γίνει η Γενική Συνέλευση, απειλούσε με αποβολές και απαγόρευσε στους μαθητές να πάνε στο συλλαλητήριο.
  • Οι υποδιευθυντές του 1ου Λυκείου, κ. Σαλαμάνης και κυρία Μανωλά, επιδίδονται σε λεκτικές επιθέσεις και σε «καψώνια» κατά των μαθητών που θέλουν να αγωνιστούν. Απαγόρευσαν σε μαθητή να μοιράσει το φυλλάδιο του ΣΑΣΛ και προχώρησαν σε απειλές τύπου «θα σε λιώσω», «δε θα σας πάμε εκδρομή» κ.ά. Οι πόρτες του σχολείου κολλήθηκαν με ηλεκτροσυγκόλληση (!), ενώ στο χώρο κατέφθασε περιπολικό της Αστυνομίας με αναμμένο το φάρο και δυο ένστολοι πήραν τα στοιχεία και τα τηλέφωνα των σπιτιών από μαθητές, απειλώντας τους ότι θα τους πάνε στο Τμήμα.
  • Στο 1ο και στο 15ο Γυμνάσιο και στο 7ο ΕΠΑΛ ακούστηκαν απειλές πως «θα 'ρθει ο εισαγγελέας» κι ανάλογα τρομοκρατικά κρούσματα είχαμε στο 4ο Γυμνάσιο, στο 6ο Λύκειο, στο 4ο ΕΠΑΛ κ.α.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ