Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδραστικό πακέτο

Οσο και αν προσπάθησαν κάποιοι «καλοθελητές» να πείσουν ότι η κυβέρνηση δήθεν υπαναχωρεί από τη συνέχιση της αντιδραστικής της πολιτικής, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας τούς διαψεύδει, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τους φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους που δεν «τσίμπησαν» και οργανώνουν τον αγώνα τους.

Κατά την ομιλία του στην ΚΕ της ΝΔ το περασμένο Σάββατο, ο υπουργός Παιδείας, Ευ. Στυλιανίδης, υπογράμμισε ότι «προχωρούμε ανυποχώρητα, ρηξικέλευθα και αποφασιστικά στην εμβάθυνση, τη συμπλήρωση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που μαζί ξεκινήσαμε». Στο στόχαστρο μπαίνουν και τα σχολεία με «αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών Γυμνασίου και Λυκείου», «σχεδιασμό για την καθιέρωση της αυτονομίας του Λυκείου με την αποδέσμευσή του από το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ». Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι παραμένει στόχος η αναθεώρηση του άρθρου 16, ενώ για την εφαρμογή του νόμου - πλαίσιου σημείωσε ότι ετοιμάζεται ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός και ένα πρότυπο σχέδιο για τα τετραετή αναπτυξιακά προγράμματα. Ακόμα, ότι την εφαρμογή της ρύθμισης για περικοπές στη δωρεάν διανομή συγγραμμάτων επεξεργάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ αναμένονται υπουργικές αποφάσεις για τα φοιτητοδάνεια και τον δημοσιονομικό έλεγχο.

Ολο το αντιδραστικό πακέτο της υλοποίησης της στρατηγικής της Λισαβόνας και της Μπολόνια μπαίνει σε τροχιά... Σε τροχιά όμως βρίσκεται και η οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτά τα μέτρα, με απαίτηση τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία υψηλού επιπέδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ