Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε μέρα χωρίς νέα θύματα

Νεκρός οικοδόμος στην Πάτρα. Τρεις τραυματίες το τελευταίο τριήμερο

Με τη ζωή του πλήρωσε την εργοδοτική ασυδοσία ο 34χρονος Γκινολάρι Γκράμος από την Αλβανία, ενώ δούλευε χτες σε οικοδομή της Πάτρας. Ο εργοδότης έστειλε τον εργάτη να βάλει λούκια στον 5ο όροφο νεοαναγειρόμενης πολυκατοικίας και όταν τα λούκια ακούμπησαν στις κολόνες της ΔΕΗ, ο εργάτης βρήκε ακαριαίο θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Στην Κρήτη, ο κίνδυνος μόνιμης αναπηρίας απειλεί τον 28χρονο Γκριγκόροφ Βάσκο από τη Βουλγαρία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν προχτές πετρόκτιστη πιλοτή ύψους περίπου τριών μέτρων καταπλάκωσε τον ίδιο κι έναν ακόμα συνάδελφό του από την Αλβανία. Ο νεαρός εργάτης νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη, ενώ φέρει μώλωπες σ' όλο του σώμα και το πρόσωπο.

Οι δύο εργάτες, που δούλευαν σε νεοαναγειρόμενη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή Ανάληψη Χερσονήσου (κατασκευάστρια και ταυτόχρονα ιδιοκτήτρια είναι η εταιρεία «ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗΣ Α.Ε.) ήταν ανασφάλιστοι. Το ίδιο το γεγονός ότι το «ατύχημα» έγινε Κυριακή επιβεβαιώνει πως στους χώρους δουλιάς κυριαρχούν οι νόμοι του κέρδους. Το έγκλημα καταγγέλλει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Ακόμα, ένας Αιγύπτιος εργάτης σακατεύτηκε χτες το πρωί, δουλεύοντας σε εργοτάξιο της ΔΕΗ, στον Ταύρο. Το «ατύχημα» έγινε στη λεωφόρο Ειρήνης 46, όταν η ταινία ενός σιλό «άρπαξε» το χέρι του εργάτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ