Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Αλληλεγγύη με τους Ούγγρους κομμουνιστές

Υπογράφουμε μαζικά στην ηλεκτρονική σελίδα http://1917.solidnet.org

Το Ουγγρικό Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα αντιμετωπίζει μια σημαντική απειλή να τεθεί εκτός νόμου καθώς ισχυρές αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας, με την ανοχή της κυβέρνησης, έχουν στείλει ολόκληρο το Προεδρείο του Κόμματος στο δικαστήριο κατηγορούμενο για «λίβελο που έγινε δημόσια». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της χώρας τα μέλη του προεδρείου μπορεί να καταδικαστούν σε 2 χρόνια φυλάκισης. Πρόφαση γι' αυτήν τη νέα επίθεση ενάντια στους κομμουνιστές ήταν μια ανακοίνωση που είχε εκδώσει το προεδρείο σχετικά με απόφαση ουγγρικού δικαστηρίου που τασσόταν κατά του κόμματος.

Μπροστά στην επανάληψη της δίκης που θα διεξαχθεί στις 6 Νοέμβρη και σε συνδυασμό με τις πολυάριθμες πράξεις αλληλεγγύης και υποστήριξης που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην Ουγγαρία όσο σε πολλές άλλες χώρες έχει δημιουργηθεί η ιστοσελίδα http://1917.solidnet.org, όπου ο καθένας μας μπορεί να βάλει την υπογραφή του, για να εκφράσει την αντίθεσή του αλλά και την αλληλεγγύη του στους Ούγγρους κομμουνιστές.

Οπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο υπογραφών, η συγκεκριμένη δίκη παραβιάζει τα θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών και συνιστά μια προσβλητική κρατική παρέμβαση στην εσωτερική δημοκρατία ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Αμφισβητεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών και αποτελεί προσπάθεια διάλυσης μιας πολιτικής δύναμης στην Ουγγαρία. Αποτελεί μια σοβαρή επίθεση στις δημοκρατικές ελευθερίες, ένα ακόμα βήμα της αντικομμουνιστικής και αντιδημοκρατικής επίθεσης που βλέπουμε στην Ευρώπη.

Οι υπογραφές θα παραδοθούν στις ουγγρικές αρχές, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε άλλους οργανισμούς ως μια πράξη ενθάρρυνσης στους Ούγγρους κομμουνιστές στον αγώνα τους για δημοκρατικές ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ