Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συνεχίζονται οι αντιθέσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντιμίρ Τσιζόφ, διαβεβαίωσε χτες πως ο «ΟΗΕ ποτέ δε θα επιτρέψει μία μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, ούτε η Ρωσία θα επιτρέψει να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Νωρίτερα, πάντως, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για τις σχέσεις Ρωσίας - ΕΕ, Σεργκέι Γιαστρζέμπσκι, εξέφρασε τη βούληση της Ρωσίας «να προχωρήσει σε μία προσέγγιση» των θέσεών της για το Κοσσυφοπέδιο με την ΕΕ, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του σε χρονοδιαγράμματα και στη λήψη «βιαστικών αποφάσεων» που θα «κάνουν πιο περίπλοκη και πιο δραματική» την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και ευρύτερα.

Στο μεταξύ, τελευταία σφυγμομέτρηση της σερβικής κοινής γνώμης δείχνει πως το 40% των Σέρβων προβλέπει πρόωρες γενικές εκλογές με αφορμή το μελλοντικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου. Αλλη μερίδα της κοινής γνώμης, περίπου το 22%, θεωρεί πως η κυβέρνηση Κοστούνιτσα θα πέσει λόγω των έντονων διαφωνιών που υπάρχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό σχετικά με επικείμενες σκληρές οικονομικές «μεταρρυθμίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ