Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αποκαλυπτικό γκάλοπ

Με τον παραπάνω τίτλο παρουσιάζουν τα ρωσικά ΜΜΕ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διεξήγαγε η εταιρεία «ΛΕΒΑΝΤΑ» μέσα στον Οκτώβρη, σύμφωνα με τα οποία το 35% των Ρώσων θα ήθελαν ένα κοινωνικο-πολιτικό σύστημα όπως αυτό που είχε υπήρχε επί ΕΣΣΔ, ενώ ευχαριστημένο με το σημερινό σύστημα δηλώνει το 27% και ένα 19% θεωρεί πως καλύτερη είναι η «δυτική δημοκρατία».

Το ενδιαφέρον είναι πως αυτό το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης έρχεται παρά τους «ποταμούς δηλητηρίου» που έχουν ρίξει τα ρωσικά ΜΜΕ στο σοσιαλιστικό κοινωνικο-οικονομικό και πολιτικό σύστημα που υπήρχε στην ΕΣΣΔ.

Επίσης, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει πως το 60% των Ρώσων είναι αντίθετο με τις ιδιωτικοποιήσεις των βιομηχανικών επιχειρήσεων που έχουν γίνει.

Μεγάλο μέρος των Ρώσων τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη «σχεδιασμένη οικονομία» (24%), ενώ την «οικονομία της αγοράς» υποστηρίζει μόλις το 15% και το 47% ζητά κάτι «ενδιάμεσο».

Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή όπου παρατηρείται στη Ρωσία σημαντική αύξηση των τιμών στα τρόφιμα (αυξήθηκαν από 7% έως και 15% μέσα σ' ένα μήνα), με ολοφάνερη την αδυναμία της κυβέρνησης του Β. Ζουμπκόφ, παρά τις διακηρύξεις της, να τη σταματήσει.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ