Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Αποφασίζεται νέος γύρος κινητοποιήσεων

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σήμερα αναμένεται να λάβουν τελικές αποφάσεις για το νέο γύρο κινητοποιήσεών τους τα συνδικάτα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις δημόσιες επιχειρήσεις ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, που θίγονται από την πρόθεση Σαρκοζί για κατάργηση των «ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης» που ισχύει μέχρι σήμερα στους κλάδους τους. Οπως έγινε γνωστό, τα συνδικάτα βρίσκονται σε επαφή και με τις ενώσεις των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο οποίος επίσης έχει βρεθεί στο στόχαστρο Σαρκοζί που σχεδιάζει «περικοπές και ριζικές μεταρρυθμίσεις» στο Δημόσιο, καθώς και αυτοί με τη σειρά τους προγραμματίζουν κινητοποιήσεις για τα τέλη Νοέμβρη.

Χθες, πέντε από τα οκτώ συνδικάτα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενέκριναν απόφαση για πραγματοποίηση απεργίας στις 13 Νοέμβρη και ανανέωσή της, ανάλογα με τη στάση της κυβέρνησης, ανά 24ωρο. Ανάλογη απόφαση έλαβαν και πέντε συνδικάτα των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις ενέργειας με την απεργία τους να αρχίζει στις 14 Νοέμβρη.

Η γαλλική κυβέρνηση επιμένει να καλεί «σε διάλογο», αν και παράλληλα καθιστά ξεκάθαρο ότι όλα τα βασικά σημεία της πρότασης Σαρκοζί «δεν είναι συζητήσιμα»... Χθες, ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι θα αυξηθεί κατά 140% ο μισθός του Σαρκοζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ