Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Βήματα και αντιθέσεις

ΜΟΣΧΑ - ΠΡΑΓΑ.--

Καθώς επιταχύνονται οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Τσεχίας και της Πολωνίας σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» στην Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία τονίζει ότι δεν έχει ακόμα λάβει επίσημες προτάσεις από τις ΗΠΑ και προσθέτει ότι οι προτάσεις της για τη χρησιμοποίηση της βάσης Γκαμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν αποτελούν εναλλακτική πρόταση και όχι συμπληρωματική.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μιχαήλ Καμίνιν, ο οποίος και πρόσθεσε πως τα συμπεράσματα των ΗΠΑ «βασίζονται στη δογματική λογική ότι το Ιράν είναι μια χώρα εχθρική» και συμπλήρωσε ότι «δε συνηγορούμε στη δημιουργία μιας "ιερής συμμαχίας" ενάντια σ' αυτή τη χώρα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις τους με την Πολωνία και την Τσεχία, και όχι μόνο αυτό αλλά λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να επιταχύνουν τη διαδικασία. «Υπάρχει η αίσθηση ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να κάνουν την πραγματοποίηση των σχεδίων τους αμετάκλητη», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Πέμπτη νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τσεχία για την «ασπίδα», στην Πράγα, όπου επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι ο Τζάκσον ΜακΝτόναλντ, επίσημος εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ