Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Οργή έχει προκαλέσει στους πολιτικούς εκπροσώπους αλλά και στο σύνολο της κοινότητας των Ισραηλινών Αράβων, το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση και θέτει ως όρο για την υποβολή υποψηφιότητας στις εκλογές «να μην έχει ταξιδέψει ο υποψήφιος σε εχθρικές χώρες». Ετσι χαρακτηρίζονται σχεδόν όλες οι αραβικές χώρες (αφού δεν υπάρχουν συμφωνίες ειρήνης παρά μόνο με τις Αίγυπτο - Ιορδανία) και είναι ξεκάθαρο ότι η πρόβλεψη στοχεύει «στον περιορισμό» των Ισραηλινών Αράβων βουλευτών.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Η «υβριδική» στρατιά των 26.000 στρατιωτών ΟΗΕ - Αφρικανικής Ενωσης (UNAMID) που μέλλει να αναπτυχθεί στο Νταρφούρ του Δυτικού Σουδάν εγκαινίασε χτες την έναρξη λειτουργίας της επιχειρησιακής βάσης της στο Ελ Φάσερ του Νταρφούρ.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αλβανία έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί τουλάχιστον 200 θανάτους το χρόνο αναφέρει έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που δημοσιοποιήθηκε χτες στα Τίρανα. Στην ίδια έκθεση η αλβανική πρωτεύουσα χαρακτηρίζεται ως «μακράν η πιο μολυσμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη και μία από τις πιο μολυσμένες της υφηλίου».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το 72% των Αμερικανών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και μόλις το 26% εκφράζει ικανοποίηση. Το Ιράκ και η κατάσταση της οικονομίας ήταν τα δύο κυριότερα θέματα της έρευνας. Τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς δήλωσαν ότι ο πόλεμος στο Ιράκ θα είναι το αποφασιστικότερο ζήτημα στην επιλογή τους στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοέμβρη 2008.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Με νέα εργοδοσία και στη φάση της «ανασυγκρότησής της» η αυτοκινητοβιομηχανία «Κράισλερ» ανακοίνωσε την κατάργηση επιπλέον δέκα χιλιάδων θέσεων εργασίας, μετά από τις 13 χιλιάδες θέσεις που η κατάργησή τους αναγγέλθηκε τον περασμένο Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ