Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Μετά την Ενωση Εισαγγελέων και την Ενωση των Διοικητικών Δικαστών, έρχεται τώρα να προστεθεί και η Ενωση των Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ που καταδικάζει την προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε σε βάρος συνδικαλιστών - μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση των Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ αναφέρει πως «υπέρτατη αξία για την ελληνική Δικαιοσύνη αποτελεί η εσωτερική και εξωτερική ανεξαρτησία των λειτουργών της» και πως οι αναφορές των δικαστικών λειτουργών «δεν αντιμετωπίζονται ως πειθαρχικώς ελεγκτέα συμπεριφορά». Σημειώνεται ότι μόνο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν καταδίκασε την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ: Σε κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας κατεβαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας (από τις 9.00 μέχρι τις 11.00 το πρωί) μέσα στο μήνα, διεκδικώντας την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων γραμματέων, δακτυλογράφων - χειριστών Η/Υ και επιμελητών δικαστηρίων στις Εισαγγελίες και στα δικαστήρια της Αθήνας, την αύξηση και ανακατανομή των οργανικών θέσεων, καθώς και την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής και μηχανοργάνωσης.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθούν και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν: Στις 8.11.2007 στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στις 14.11.2007 στον Αρειο Πάγο και το Εφετείο Αθήνας. Στις 21.11.2007 στο Ειρηνοδικείο και Πταισματοδικείο Αθήνας, καθώς και στα περιφερειακά Ειρηνοδικεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ