Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΔΕΣΣΑ
Καταδικάστηκαν 12 ροδακινοπαραγωγοί

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης των αγροτών θα πέσουν στο κενό, τονίζει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ

Ποινή φυλάκισης ενός μήνα με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, επέβαλε το δικαστήριο της Εδεσσας σε 12 ροδακινοπαραγωγούς που κατηγορούνταν για τους αγώνες και τα μπλόκα που έστησαν το 2005, ενάντια στις απαράδεκτα χαμηλές τιμές των εμποροβιομηχάνων. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι παραγωγοί που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, καταδίκασαν την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών, που έχει στόχο την τρομοκράτησή τους.

Οι δώδεκα ροδακινοπαραγωγοί από το Μάνδαλο του Δήμου Μενηίδας του Νομού Πέλλας συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού του 2005 διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές που πρόσφεραν για μια ακόμη χρονιά οι βιομήχανοι για το συμπύρηνο ροδάκινο. Σημειώνεται ότι κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών σε έναν απόμερο δρόμο έξω από το χωριό τους!!

Η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών και την καταστολή της μικρομεσαίας αγροτιάς, για την ανεμπόδιστη εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ της ΕΕ και τάσσεται στο πλευρό των αγωνιζομένων αγροτών. «Επιχειρείται, προστίθεται, ο εκφοβισμός των αγροτών, καθώς το ίδια προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και οι συνθήκες που οδηγούν στους δρόμους τους αγρότες. Οσον αφορά την τριετή αναστολή της ποινής, αυτή δεν έχει άλλο στόχο από το να καταστήσει ομήρους τους ροδακινοπαραγωγούς για το διάστημα αυτό. Η επιχείρηση τρομοκράτησης όμως θα πέσει στο κενό. Συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων ήταν η απάντηση των αγροτών αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ