Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απολογισμός αύξησης πελατών και τιμών

Οι ξενοδόχοι της Αττικής είδαν το 2006 να αυξάνονται κατά 10% οι διανυκτερεύσεις των τουριστών και αύξησαν κατά 2,6% τις τιμές τους, ωστόσο δηλώνουν ότι η τουριστική ανάπτυξη της πόλης δεν είναι ανάλογη με τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, καθώς και ότι η αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους είναι της τάξης του 4-5%. Το συμπέρασμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ενωσης Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής είναι ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, που είναι ωφέλιμη και για τους κατοίκους...

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Γ. Τσακίρης, ζήτησε επίσπευση της λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου Αττικής, που προγραμματίζεται να γίνει στις εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο, ενίσχυση της εξειδικευμένης, στοχευμένης προβολής της Αττικής, αναβάθμιση των χώρων της πρωτεύουσας και επανέλαβε την πρόταση για σύσταση ΑΕ ανάπτυξης του τουρισμού με χρηματοδότηση από δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια. Με λίγα λόγια, οι ξενοδόχοι της Αττικής, πολλοί από τους οποίους και παρά τις ενστάσεις τους, έχουν αυξήσει σημαντικά τα κέρδη τους, αξιώνουν επιπλέον δημόσιο χρήμα για την υποστήριξη των δουλιών τους.

Θετικός απέναντί τους, χωρίς ωστόσο και καμία συγκεκριμένη δέσμευση, εμφανίστηκε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Α. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε για ενίσχυση της προβολής, ταυτίστηκε με την αντίληψη των ευεργετικών επιδράσεων στην «τοπική οικονομία» από την αύξηση του τουρισμού στην Αττική και επανέφερε το θέμα της ένταξης των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους για τη μετάβαση στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ