Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΑΝΙΑ
Μαζική συγκέντρωση κτηνοτρόφων

Με τη δυναμική συμμετοχή των κτηνοτρόφων του Νομού Χανίων πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η συγκέντρωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, ενώ οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια», την ερχόμενη Τετάρτη 14 του Νοέμβρη.

Η δυναμική συμμετοχή των κτηνοτρόφων και ιδιαίτερα των νέων και μάλιστα κόντρα στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου έκανε σαφές ότι ο μόνος δρόμος για επίλυση των προβλημάτων είναι η μαζική συμμετοχή και συντονισμένη δράση όλων των κτηνοτρόφων του νομού ενάντια στο ξεκλήρισμα που θέλουν να τους επιβάλουν.

Οι διαδηλωτές τόνισαν ότι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης που απορρέει από την εφαρμογή της ΚΑΠ, που συναποφάσισαν, συνυπέγραψαν και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το τελικό χτύπημα, σημείωσαν, ήρθε με τον υπερδιπλασιασμό του κόστους των ζωοτροφών και τις εξευτελιστικές τιμές στα ζωοκομικά προϊόντα. Ετσι, αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, κινδυνεύουν να οδηγηθούν στον αφανισμό.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα αγροτικά αυτοκίνητα, που κατέληξε στα γραφεία της Νομαρχίας Χανίων. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αρμόδιο αντινομάρχη, ο οποίος απάντησε πως «αυτή είναι η ΚΑΠ» και δεν πρόκειται να αλλάξει... Κατόπιν τούτων, πραγματοποιήθηκε υπαίθρια συνέλευση όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση και η συνέχεια του αγώνα τους με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Και πρώτα απ' όλα, με αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων - Ρεθύμνου στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια» την ερχόμενη Τετάρτη 14 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ