Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΝΟ
Σταθερά στη ρότα των εφοπλιστών

Αποχώρησαν οι ταξικές δυνάμεις από τις εκφυλισμένες και νόθες διαδικασίες

Με κάλπικους συσχετισμούς, που παραχαράσσουν πλήρως τη θέληση και την έκφραση των ναυτεργατών, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεχίζει να πορεύεται στη ρότα της πλήρους υποταγής στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Αυτό επιβεβαιώθηκε, για πολλοστή φορά, στο ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που έγινε χτες στην αίθουσα του ΟΛΠ και αποτέλεσε μία ακόμα παρασυναγωγή, με εκφυλιστικές διαδικασίες. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ) πλειοψηφούν στη διοίκηση της Ομοσπονδίας ελέω του νομοθετικού τερατουργήματος 330/76 και όλου αυτού του εκτρωματικού νομοθετικού πλέγματος, το οποίο διατηρούν σε ισχύ, κατ' εντολή των εφοπλιστών, αλλοιώνοντας τους συσχετισμούς στο ναυτεργατικό και συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Με το «καλημέρα» των εργασιών, ο θριαμβευτής ήταν ήδη η νοθεία. Στο «σώμα» βρίσκονταν αντιπρόσωποι εκλεγμένοι με την απλή αναλογική, με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα, αλλά και διορισμένοι! Από τους 109 αντιπροσώπους που θα έπρεπε να ήταν παρόντες, λόγω του κατάπτυστου περιορισμού του ενός δεκάτου, που περιέχει το εκτρωματικό καταστατικό της ΠΝΟ, ήταν 74! Δηλαδή τουλάχιστον 4.500 ψήφοι ναυτεργατών πετάχτηκαν στα σκουπίδια!

Στην εισήγηση, που παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Ι. Χαλάς, υπήρχαν μεν κάποιες διαπιστώσεις για την κατάσταση των ναυτεργατών - είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ετήσιο Γενικό Συμβούλιο είναι και λιγότεροι οι αντιπρόσωποι (74 φέτος, 78 πέρσι) γιατί μειώνονται οι ψηφίσαντες στα σωματεία - όμως η δράση της Ομοσπονδίας εξαντλείται σε ...επιστολές και συναντήσεις.

Σφυροκόπημα από τις ταξικές δυνάμεις

Η πλειοψηφία δέχτηκε «σφυροκόπημα» από τις ταξικές δυνάμεις της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΝΣΚ). Ο Ισίδωρος Μάκρας, ο Παναγιώτης Τσουτσούλης, ο Θανάσης Ευαγγελάκης - όλοι από το προεδρείο της ΠΕΜΕΝ - που πήραν το λόγο, αλλά και ο πρόεδρος της Ενωσης Μηχανικών Σάββας Τσιμπόγλου κατήγγειλαν ευθέως την πλειοψηφία για συναλλαγή με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και αποχώρησαν καταγγέλλοντας την παρωδία. Μάρτυρες των όσων έγιναν στο Συμβούλιο ήταν το πλήρωμα του επιβατηγού πλοίου «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ», που είναι σε επίσχεση εργασίας, επειδή τους οφείλονται τα δεδουλευμένα δύο μηνών και τα αναδρομικά του 2007 και εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Μηχανικών που φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ, οι οποίοι είχαν κληθεί από τη ΝΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ