Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα

Την αναγκαιότητα της πάλης για ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, ανέδειξε η χτεσινή σύσκεψη

Με τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι εκπρόσωποι των εργατικών και μαζικών φορέων, που συμμετέχουν, συσπειρώνονται, προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα του λαού της περιοχής για ΔΕΗ στην υπηρεσία των σύγχρονων αναγκών και του τόπου, για ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά δημόσια, ενταγμένη σε ενιαίο φορέα διαχείρισης όλων των πηγών Ενέργειας, ενιαίο δημόσιο φορέα αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Μέσα από τη χτεσινή σύσκεψη, τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Αγώνα, εκτός από το Σωματείο που ανέλαβε την πρωτοβουλία, δήλωσαν και οι παρακάτω φορείς: οι Σύλλογοι Ανέργων και Προστασίας Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Δήμου Ελλησπόντου και Αγίου Δημητρίου, τα Σωματεία Υγειονομικών ΔΕΗ, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Οικοδόμων Κοζάνης, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) και η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Πτολεμαΐδας.

Στόχος είναι να εκφραστεί οργανωμένα και αποφασιστικά η αντίθεση του εργαζόμενου λαού στα σχέδια για το μέλλον της ηλεκτροπαραγωγής και τον πολυτεμαχισμό της ΔΕΗ ΑΕ σε θυγατρικές εταιρείες. Ταυτόχρονα, στόχος της Επιτροπής είναι να αποτελέσει τον πραγματικό και μαχητικό εκφραστή των διεκδικήσεων των πληττόμενων κατοίκων, κόντρα στα Σύμφωνα Συνεργασίας που στήνουν η ΝΑ και η ΤΑ και έχουν στόχο να εκτονώσουν τις αντιδράσεις, να προσαρμόσουν τα αιτήματα στα μέτρα της ΔΕΗ και να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο, ώστε να προχωρήσουν οι πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Η πρώτη παρέμβαση της Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα, οπότε και διοργανώνεται παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων του Αγίου Δημητρίου.

Οπως κατήγγειλε από το βήμα της εκδήλωσης ο Θύμιος Λαγάρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας, μόλις το περασμένο Σάββατο, αποκαλύφθηκε το στημένο παιχνίδι, όταν ο νομάρχης Κοζάνης και ο πρόεδρος της ΔΕΗ διέψευδαν ο ένας τον άλλο, σχετικά με το τι έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν στήσει.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί σε πάλη για άμεσα μέτρα αποκατάστασης των εδαφών και προστασίας του περιβάλλοντος, προσλήψεις 5.000 μονίμων εργαζομένων στην περιοχή, για να μη χαθεί η τεχνογνωσία από τη ΔΕΗ, μόνιμη και σταθερή δουλιά, μετεγκαταστάσεις των οικισμών που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, στήριξη του λιγνίτη ως εθνικού καυσίμου και αντικατάσταση μονάδων της ΔΕΗ με σύγχρονες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ