Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Οχι» στον «αντιτρομοκρατικό» νόμο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Θυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις στη Γερμανία, εξαιτίας της υιοθέτησης από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης της κοινοτικής νομοθεσίας για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Γερμανίας ενάντια στη νέα νομοθεσία.

Οι διαδηλώσεις, που έλαβαν χώρα σε 30 πόλεις της Γερμανίας, ήταν περισσότερο μαζικές και μαχητικές στο Βερολίνο αλλά και τη Λιψία, ενώ οι οργανώσεις που αντιτίθενται στην υιοθέτηση της νέας αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, που τη χαρακτηρίζουν «αμερικανικού τύπου» και «αντισυνταγματική» τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ θα προσφύγουν και στο συνταγματικό δικαστήριο και θα καταθέσουν μηνύσεις σε περίπτωση που ψηφιστεί ο νόμος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλη, έχει να κάνει με την εφαρμογή μιας κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την εγγραφή - καταχώριση τηλεφωνικών συνομιλιών τουλάχιστον για έξι μήνες. Το σχέδιο που προωθεί η ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας προβλέπει επίσης ένα σύστημα συλλογής προσωπικών δεδομένων για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από τρίτα κράτη προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ, καθώς και τη δημιουργία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής νόμιμου εκρηκτικού υλικού. Επίσης, ιδιαίτερα προβληματίζουν οι διατάξεις που προβλέπουν εξάμηνη καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών και της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ