Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Συνάντηση για την «ανθρωπιστική ανταλλαγή»

Με προβοκάτσιες προσπαθεί η αντίδραση να αντιστρέψει το κλίμα για το νέο Σύνταγμα

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους απεσταλμένους του ηγέτη των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), Μανουέλ Μαρουλάντα, που διήρκεσε αρκετές ώρες. Θα υπάρξουν και άλλες, όσο αναζητούμε μια διέξοδο και μια πιθανή συμφωνία ανθρωπιστικής ανταλλαγής», δήλωσε χτες, από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες.

Η συνάντηση, που αρχικώς είχε προγραμματιστεί για τις 8 του Οκτώβρη, ώστε να συμπέσει με τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, τελικά έγινε παρά τα εμπόδια που είχε προβάλει ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε, παρότι ο ίδιος έχει καλέσει τον Τσάβες να αναλάβει πρωτοβουλία για να πραγματοποιηθεί μία πιθανή συμφωνία με τις FARC. Εννοείται ότι δε δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, ούτε για τον τόπο ούτε και το περιεχόμενο της συνάντησης.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τετάρτης ήταν εκρηκτικό, τρόπον τινά, στο Καράκας. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν - ένας από πυροβολισμούς - όταν σκοπευτές με μάσκες πυροβόλησαν εναντίον φοιτητών στον περίβολο του Κεντρικού Πανεπιστημίου στο Καράκας.

Οι φοιτητές επέστρεφαν από διαδήλωση κατά των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει ο Πρόεδρος της χώρας, Ούγο Τσάβες, και έχουν ήδη εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, όπως και κατά του δημοψηφίσματος της 2ης του Δεκέμβρη. Οι διαμαρτυρίες των φοιτητών εντάσσονται στο σχέδιο αποσταθεροποίησης και ενδεχομένως πρόκλησης πραξικοπήματος. Το περιστατικό είναι «περίεργο» και οι πληροφορίες συγκεχυμένες, που μάλλον δείχνουν προβοκάτσια. Φυσικά, τα διεθνή ΜΜΕ το αντιμετώπισαν με «θέρμη» προβάλλοντάς το με πολλές λεπτομέρειες.

Αντίθετα, ούτε λέξη δεν υπήρχε για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι «φοιτητές που αγωνίζονται για τη δημοκρατία», όπως ότι έβαλαν φωτιά σε Σχολείο Κοινωνικής Εργασίας, όπου κινδύνευσαν μαθητές, όπως κινδύνευσαν και οι επιβάτες ενός λεωφορείου που πυρπόλησαν. Επίθεση επίσης με μολότοφ δέχτηκαν και τα γραφεία του ΚΚ Βενεζουέλας στην επαρχία Τατσίρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ